Sałata misz masz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata misz masz

Autor: magdalena2672

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 opakowania

15 gramów

10 sztuk

15 sztuk

10 plastrów

8 sztuk

1.1 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.

Krok 2

Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Boczek podsmaż na patelni.

Krok 4

Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.

Krok 6

Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej