
Składniki
0.5 sztuki
10 plastrów
15 gramów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1.1 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.
Krok 2
Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Boczek podsmaż na patelni.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.
Krok 6
Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej