
Składniki
0.5 sztuki
10 plastrów
15 gramów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1.1 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.
Krok 2
Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Boczek podsmaż na patelni.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.
Krok 6
Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej