
Składniki
0.5 sztuki
10 plastrów
15 gramów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1.1 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.
Krok 2
Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Boczek podsmaż na patelni.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.
Krok 6
Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































