
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka przecedzić. Najlepiej jeśli będą to duże kawałki. Jajka pokroić w ósemki. Paprykę i pomidora w kostkę. Sałatę poszarpać na kawałki. Warzywa włożyć do miski, wymieszać, na wierzch dać kawałki tuńczyka, jajka i pokrojoną w kostkę fetę.
Krok 2
Sos wymieszać z wodą i oliwą, wlać na wierzch sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej