Kolorowa sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka przecedzić. Najlepiej jeśli będą to duże kawałki. Jajka pokroić w ósemki. Paprykę i pomidora w kostkę. Sałatę poszarpać na kawałki. Warzywa włożyć do miski, wymieszać, na wierzch dać kawałki tuńczyka, jajka i pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 2

Sos wymieszać z wodą i oliwą, wlać na wierzch sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej