Kolorowa sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka przecedzić. Najlepiej jeśli będą to duże kawałki. Jajka pokroić w ósemki. Paprykę i pomidora w kostkę. Sałatę poszarpać na kawałki. Warzywa włożyć do miski, wymieszać, na wierzch dać kawałki tuńczyka, jajka i pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 2

Sos wymieszać z wodą i oliwą, wlać na wierzch sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej