Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem - VIDEO
łatwe
2314 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
10 łyżek
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz warzywa i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Wszystko wystudź. Jabłko oraz ogórki obierz ze skóry.
Krok 2
Wszystkie składniki sałatki pokrój w drobną kostkę. Groszek odcedź na sicie.
Krok 3
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z musztardą i dopraw do smaku. Następnie wszystkie składniki sałatki układaj w salaterce warstwami, przekładając każdą z nich przygotowanym majonezem.
Krok 4
Na wierzch wyłóż groszek i również posmaruj majonezem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem - VIDEO
Nie ma to jak klasyczna sałatka jarzynowa warstwowa, którą od lat podajemy na stołach podczas świąt lub innych uroczystości. Przygotowana według naszego przepisu wychodzi kremowa i smaczna, o czym świadczą pozytywne opinie naszych czytelników. Nie czekaj – niech świąteczna sałatka jarzynowa zawita na Twoim stole przy najbliższej okazji.
Dla kogo?
Sałatka warstwowa warzywna to niezbędnik w jadłospisie osób lubiących tradycyjne potrawy. Należysz do tego grona? Jeżeli tak, to koniecznie przeczytaj nasze wskazówki, zaopatrz się w niezbędne składniki i działaj! Niech sałatka jarzynowa świąteczna na stałe zagości w Twoim menu. Smacznego!
Na jaką okazję?
Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem – prosta i bardzo smaczna. To propozycja na tyle uniwersalna, że świetnie sprawdza się nie tylko podczas świąt, ale i na co dzień. Może być ciekawym urozmaiceniem klasycznych kanapek z wędliną lub serem albo wytrawną przekąską w ciągu dnia, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Sięgnij po marchewkę, którą należy ugotować do miękkości. Powstały bulion (wraz z innymi warzywami, np. pietruszką i selerem) możesz wykorzystać jako bazę do dowolnej zupy. Słodki posmak sałatki dobrze pokreśli również konserwowa kukurydza. Dla kontrastu dodaj do tej potrawy wyrazistego, kwaśnego ogórka kiszonego, który dobrze skomponuje się z ostrą, posiekaną cebulą.
Dla urozmaicenia:
Wśród składników powinien pojawić się także zielony groszek oraz jajka gotowane na twardo. Wszystko od razu wymieszaj z majonezem i musztardą lub ułóż warstwowo w szklanej salaterce. Sałatkę jarzynową dekoracyjnie oprósz natką pietruszki. Życzymy smacznego!