Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem - VIDEO
łatwe
2316 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
10 łyżek
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz warzywa i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Wszystko wystudź. Jabłko oraz ogórki obierz ze skóry.
Krok 2
Wszystkie składniki sałatki pokrój w drobną kostkę. Groszek odcedź na sicie.
Krok 3
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z musztardą i dopraw do smaku. Następnie wszystkie składniki sałatki układaj w salaterce warstwami, przekładając każdą z nich przygotowanym majonezem.
Krok 4
Na wierzch wyłóż groszek i również posmaruj majonezem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem - VIDEO
Nie ma to jak klasyczna sałatka jarzynowa warstwowa, którą od lat podajemy na stołach podczas świąt lub innych uroczystości. Przygotowana według naszego przepisu wychodzi kremowa i smaczna, o czym świadczą pozytywne opinie naszych czytelników. Nie czekaj – niech świąteczna sałatka jarzynowa zawita na Twoim stole przy najbliższej okazji.
Dla kogo?
Sałatka warstwowa warzywna to niezbędnik w jadłospisie osób lubiących tradycyjne potrawy. Należysz do tego grona? Jeżeli tak, to koniecznie przeczytaj nasze wskazówki, zaopatrz się w niezbędne składniki i działaj! Niech sałatka jarzynowa świąteczna na stałe zagości w Twoim menu. Smacznego!
Na jaką okazję?
Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem – prosta i bardzo smaczna. To propozycja na tyle uniwersalna, że świetnie sprawdza się nie tylko podczas świąt, ale i na co dzień. Może być ciekawym urozmaiceniem klasycznych kanapek z wędliną lub serem albo wytrawną przekąską w ciągu dnia, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Sięgnij po marchewkę, którą należy ugotować do miękkości. Powstały bulion (wraz z innymi warzywami, np. pietruszką i selerem) możesz wykorzystać jako bazę do dowolnej zupy. Słodki posmak sałatki dobrze pokreśli również konserwowa kukurydza. Dla kontrastu dodaj do tej potrawy wyrazistego, kwaśnego ogórka kiszonego, który dobrze skomponuje się z ostrą, posiekaną cebulą.
Dla urozmaicenia:
Wśród składników powinien pojawić się także zielony groszek oraz jajka gotowane na twardo. Wszystko od razu wymieszaj z majonezem i musztardą lub ułóż warstwowo w szklanej salaterce. Sałatkę jarzynową dekoracyjnie oprósz natką pietruszki. Życzymy smacznego!


































