Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
70 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój owoce na kawałki.
Krok 2
Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.
Krok 4
Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.
Krok 5
Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej