Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

70 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój owoce na kawałki.

Krok 2

Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.

Krok 4

Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.

Krok 5

Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej