Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

85

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

70 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój owoce na kawałki.

Krok 2

Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.

Krok 4

Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.

Krok 5

Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej