Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
70 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój owoce na kawałki.
Krok 2
Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.
Krok 4
Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.
Krok 5
Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej