Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
70 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój owoce na kawałki.
Krok 2
Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.
Krok 4
Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.
Krok 5
Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej