Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

70 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój owoce na kawałki.

Krok 2

Masło rozgrzej na patelni. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie zamieszaj, aby pokryły się sosem.

Krok 4

Duś na wolnym ogniu do momentu, do momentu gdy zaczną mięknąć. Na końcu polej sokiem z cytryny.

Krok 5

Podawaj skropione jogurtem, posypane rodzynkami i nerkowcami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców egzotycznych z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej