Patelnia mexico II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia mexico II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

500 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Przypraw, by było pikantne.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, fasolę odsącz i opłukaj, pomidory rozdrobnij.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i wytop na osobnej patelni, by był chrupki.

Krok 4

Warzywa oraz boczek dodaj do mięsa i smaż razem do czasu, gdy płyn odparuje. Dopraw ketchupem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej