Patelnia mexico II

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

50 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Przypraw, by było pikantne.

Krok 1

Kapustę poszatkuj, fasolę odsącz i opłukaj, pomidory rozdrobnij.

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i wytop na osobnej patelni, by był chrupki.

Krok 1

Warzywa oraz boczek dodaj do mięsa i smaż razem do czasu, gdy płyn odparuje. Dopraw ketchupem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej