Patelnia mexico II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia mexico II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

500 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Przypraw, by było pikantne.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, fasolę odsącz i opłukaj, pomidory rozdrobnij.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i wytop na osobnej patelni, by był chrupki.

Krok 4

Warzywa oraz boczek dodaj do mięsa i smaż razem do czasu, gdy płyn odparuje. Dopraw ketchupem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej