Patelnia mexico II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia mexico II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

500 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Przypraw, by było pikantne.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, fasolę odsącz i opłukaj, pomidory rozdrobnij.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i wytop na osobnej patelni, by był chrupki.

Krok 4

Warzywa oraz boczek dodaj do mięsa i smaż razem do czasu, gdy płyn odparuje. Dopraw ketchupem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia mexico II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Muffinki czekoladowe
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej