Pierożki wonton przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierożki wonton

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

140 gramów

2 sztuki

12 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę oraz chili posiekaj i wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj sos sojowy, krewetki oraz wino i ponownie wymieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą zmiksuj z połową jajka, dodaj do mięsa. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na środek każdego arkuszu ciasta wonton wyłóż łyżkę farszu, posmaruj ciasto resztą jajka i złóż do góry krawędzie, ściskając je lekko, ale pozostawiając mały otwór, żeby było widać nadzienie.

Krok 4

Wodę w garnku do gotowania na parze doprowadź do wrzenia, górną część garnka posmaruj olejem sezamowym.

Krok 5

Ułóż pierożki i gotuj na parze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej