Pierożki wonton przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki wonton

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

140 gramów

2 sztuki

12 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę oraz chili posiekaj i wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj sos sojowy, krewetki oraz wino i ponownie wymieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą zmiksuj z połową jajka, dodaj do mięsa. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na środek każdego arkuszu ciasta wonton wyłóż łyżkę farszu, posmaruj ciasto resztą jajka i złóż do góry krawędzie, ściskając je lekko, ale pozostawiając mały otwór, żeby było widać nadzienie.

Krok 4

Wodę w garnku do gotowania na parze doprowadź do wrzenia, górną część garnka posmaruj olejem sezamowym.

Krok 5

Ułóż pierożki i gotuj na parze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej