Pierożki wonton przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki wonton

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

140 gramów

2 sztuki

12 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę oraz chili posiekaj i wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj sos sojowy, krewetki oraz wino i ponownie wymieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą zmiksuj z połową jajka, dodaj do mięsa. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na środek każdego arkuszu ciasta wonton wyłóż łyżkę farszu, posmaruj ciasto resztą jajka i złóż do góry krawędzie, ściskając je lekko, ale pozostawiając mały otwór, żeby było widać nadzienie.

Krok 4

Wodę w garnku do gotowania na parze doprowadź do wrzenia, górną część garnka posmaruj olejem sezamowym.

Krok 5

Ułóż pierożki i gotuj na parze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki wonton - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej