Bolońska fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska fantazja

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem, ponakłuwaj widelcem, a następnie zapiecz kilka minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 3

Do mięsa wlej szklankę wody oraz zawartość opakowania Knorr. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Na koniec dodaj tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz wyłóż na zapieczony spód. Jajka lekko ubij, dodaj pieprz i pokryj nimi zapiekankę.

Krok 5

Posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej