
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem, ponakłuwaj widelcem, a następnie zapiecz kilka minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.
Krok 3
Do mięsa wlej szklankę wody oraz zawartość opakowania Knorr. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Na koniec dodaj tartą bułkę i wymieszaj.
Krok 4
Gotowy mięsny farsz wyłóż na zapieczony spód. Jajka lekko ubij, dodaj pieprz i pokryj nimi zapiekankę.
Krok 5
Posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































