Bolońska fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska fantazja

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem, ponakłuwaj widelcem, a następnie zapiecz kilka minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 3

Do mięsa wlej szklankę wody oraz zawartość opakowania Knorr. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Na koniec dodaj tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz wyłóż na zapieczony spód. Jajka lekko ubij, dodaj pieprz i pokryj nimi zapiekankę.

Krok 5

Posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kluseczki a la Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej