Składniki
300 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem, ponakłuwaj widelcem, a następnie zapiecz kilka minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.
Krok 3
Do mięsa wlej szklankę wody oraz zawartość opakowania Knorr. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Na koniec dodaj tartą bułkę i wymieszaj.
Krok 4
Gotowy mięsny farsz wyłóż na zapieczony spód. Jajka lekko ubij, dodaj pieprz i pokryj nimi zapiekankę.
Krok 5
Posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej