Bolońska fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska fantazja

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem, ponakłuwaj widelcem, a następnie zapiecz kilka minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 3

Do mięsa wlej szklankę wody oraz zawartość opakowania Knorr. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Na koniec dodaj tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz wyłóż na zapieczony spód. Jajka lekko ubij, dodaj pieprz i pokryj nimi zapiekankę.

Krok 5

Posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej