Chrupiące kawałki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kawałki kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Kostkę drobiową knorr mieszamy z oliwą z oliwek i ta marynatą smarujemy piersi. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Na talerz wysypujemy panierkę z opakowania Fix Knorr i panierujemy mięso.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi z obu stron na rumiano. Można je także upiec w piekarniku.

Krok 4

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z jogurtem i ketchupem.

Krok 5

Paprykę, pomidora i kapustę kroimy w kawałki i podajemy razem z Nugetsami. Takie Nugetsy podawaj z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej