Chrupiące kawałki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kawałki kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Kostkę drobiową knorr mieszamy z oliwą z oliwek i ta marynatą smarujemy piersi. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Na talerz wysypujemy panierkę z opakowania Fix Knorr i panierujemy mięso.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi z obu stron na rumiano. Można je także upiec w piekarniku.

Krok 4

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z jogurtem i ketchupem.

Krok 5

Paprykę, pomidora i kapustę kroimy w kawałki i podajemy razem z Nugetsami. Takie Nugetsy podawaj z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej