Chrupiące kawałki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kawałki kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Kostkę drobiową knorr mieszamy z oliwą z oliwek i ta marynatą smarujemy piersi. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Na talerz wysypujemy panierkę z opakowania Fix Knorr i panierujemy mięso.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi z obu stron na rumiano. Można je także upiec w piekarniku.

Krok 4

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z jogurtem i ketchupem.

Krok 5

Paprykę, pomidora i kapustę kroimy w kawałki i podajemy razem z Nugetsami. Takie Nugetsy podawaj z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej