Chrupiące kawałki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kawałki kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Kostkę drobiową knorr mieszamy z oliwą z oliwek i ta marynatą smarujemy piersi. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Na talerz wysypujemy panierkę z opakowania Fix Knorr i panierujemy mięso.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi z obu stron na rumiano. Można je także upiec w piekarniku.

Krok 4

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z jogurtem i ketchupem.

Krok 5

Paprykę, pomidora i kapustę kroimy w kawałki i podajemy razem z Nugetsami. Takie Nugetsy podawaj z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kawałki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej