
Składniki
1 kilogram
6 sztuk
4 ziarna
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na dwie części . Robimy marynatę . Do miski dajemy sos sojowy ,miód ,przyprawę do kurczaka ,1 łyżkę oleju ,wyciśnięty ząbek czosnku . Marynatę wmasowujemy w mięso . Miskę streczujemy folią i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godziny .
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dajemy pokrojoną cebule starty na tarce seler i suszone pomidory podsmażamy . Dodajemy kawałki kurczaka z marynatą -smażymy . Obracamy mięso na drugą stronę i podsmażamy . Mięso ma się mocno zarumienić ,dodajemy resztę wyciśnięty czosnku i pieprz do smaku . Esencję knorr rozpuszczamy w szklance wody i zalewny mięso . Zagotowujemy .
Krok 3
Patelnię wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min w 200 stopniach .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej