Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami

- Krok 1Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.
- Krok 2Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.
- Krok 3Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej zaopatrzyć się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię, m.in. marchewki, cukinii i groszku. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię obtocz je w mące ziemniaczanej. Serwuj z białym ryżem.