Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

64

1438 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1637 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 3
10

Opinie o przepisie

  • Marek Pawliczek

    Marek Pawliczek

    Bardzo dobre i szybkie. Polecam. Można także coś swojego dodać. Ja dodałem papryczke chili i pomidory malinowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch

    Okaże się jak wyszło gdy skończę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Czmok

    Pawel Czmok

    szybkie pyszne latwe w przygotowaniu a w szczególności mozna troche eksperymentować smakami polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Głowacz

    Damian Głowacz

    Bardzo smaczne, lekko przesoliłem ryż.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • UTP UśmiechToPodstawa

    UTP UśmiechToPodstawa

    tak;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska

    prawie jak u chińczyka ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kurzeja

    Marcin Kurzeja

    Proste, smaczne i konkretne, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Zemła

    Rafał Zemła

    Proste i pyszne. polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Sienkiewicz

    Jacek Sienkiewicz

    Smaczne, dodałem jeszcze puszkę krojonych pomidorów, goździków i troszkę czarnego pieprzu. Było duper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartek Adamczuk Gruszka

    Iwona Bartek Adamczuk Gruszka

    Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Pożywne i lekkostrawne danie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami

Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej zaopatrzyć się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię, m.in. marchewki, cukinii i groszku. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię obtocz je w mące ziemniaczanej. Serwuj z białym ryżem.