Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
łatwe
2699 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3
Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Już teraz spróbuj naszej receptury i przekonaj się, że kurczak z warzywami po chińsku to uczta dla podniebienia!
Dla kogo?
Jeżeli lubisz mięso i orientalne smaki, to kurczak z mrożonymi warzywami po chińsku będzie strzałem w dziesiątkę! To danie o wielu walorach – spróbujesz raz, a już na stałe wpisze się do Twojego menu. Mniam!
Na jaką okazję?
Kurczak po chińsku z warzywami to idealna propozycja na codzienny obiad. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie Ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej kupić potrzebne produkty.
Czy wiesz, że?
Najpierw zaopatrz się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię, obtocz je w mące ziemniaczanej.
Dla urozmaicenia:
Warzywa na patelnię po chińsku z kurczakiem najlepiej smakują z dodatkiem białego ryżu. Możesz polać potrawę odrobiną sosu sojowego, a dodatkowo wzmocnisz jej aromat. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu!