Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

65

1491 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1637 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - Krok 3
11

Opinie o przepisie

  • MarekN

    MarekN , 18.03.2020

    TAK. Warto zastosować pasujący do niemal wszystkich dań azjatyckich olej kokosowy, a mięso wpierw obtoczyć w mące kokosowej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pawliczek

    Marek Pawliczek , 18.09.2018

    Bardzo dobre i szybkie. Polecam. Można także coś swojego dodać. Ja dodałem papryczke chili i pomidory malinowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 18.08.2018

    Okaże się jak wyszło gdy skończę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Czmok

    Pawel Czmok , 11.04.2017

    szybkie pyszne latwe w przygotowaniu a w szczególności mozna troche eksperymentować smakami polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Głowacz

    Damian Głowacz , 08.01.2016

    Bardzo smaczne, lekko przesoliłem ryż.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • UTP UśmiechToPodstawa

    UTP UśmiechToPodstawa , 07.12.2015

    tak;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska , 02.12.2015

    prawie jak u chińczyka ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kurzeja

    Marcin Kurzeja , 29.09.2015

    Proste, smaczne i konkretne, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Zemła

    Rafał Zemła , 16.06.2015

    Proste i pyszne. polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Sienkiewicz

    Jacek Sienkiewicz , 07.05.2015

    Smaczne, dodałem jeszcze puszkę krojonych pomidorów, goździków i troszkę czarnego pieprzu. Było duper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartek Adamczuk Gruszka

    Iwona Bartek Adamczuk Gruszka , 28.04.2015

    Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Pożywne i lekkostrawne danie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami

Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej zaopatrzyć się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię, m.in. marchewki, cukinii i groszku. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię obtocz je w mące ziemniaczanej. Serwuj z białym ryżem.