Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
łatwe
2427 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej zaopatrzyć się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię, m.in. marchewki, cukinii i groszku. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię obtocz je w mące ziemniaczanej. Serwuj z białym ryżem.