Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
łatwe
2714 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3
Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Już teraz spróbuj naszej receptury i przekonaj się, że kurczak z warzywami po chińsku to uczta dla podniebienia!
Dla kogo?
Jeżeli lubisz mięso i orientalne smaki, to kurczak z mrożonymi warzywami po chińsku będzie strzałem w dziesiątkę! To danie o wielu walorach – spróbujesz raz, a już na stałe wpisze się do Twojego menu. Mniam!
Na jaką okazję?
Kurczak po chińsku z warzywami to idealna propozycja na codzienny obiad. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie Ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej kupić potrzebne produkty.
Czy wiesz, że?
Najpierw zaopatrz się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię, obtocz je w mące ziemniaczanej.
Dla urozmaicenia:
Warzywa na patelnię po chińsku z kurczakiem najlepiej smakują z dodatkiem białego ryżu. Możesz polać potrawę odrobiną sosu sojowego, a dodatkowo wzmocnisz jej aromat. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu!



































