
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
80 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Wymieszaj jogurt ze szklanką ciepłej wody oraz zawartością opakowania fix Knorr.
Krok 3
Wlej sos do kurczaka i gotuj 5 minut.
Krok 4
Dodaj orzechy, miód i sos sojowy. Gotuj kolejne 3 minuty. Na końcu dopraw sokiem z cytryny i podawaj.
Dobra rada:
Danie podawaj z ugotowanym ryżem. Dodatkowo, aby podkreślić orientalny charakter dania możesz posypać kurczaka świeżo posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po indyjsku z orzechami
Kuchnia indyjska to przede wszystkim przyprawy. Mnóstwo przenikających się aromatów sprawia, że dania wschodnie są bardzo charakterystyczne.Kuchnia indyjska to zlepek różnych kultur. Znajdziemy w niej w zasadzie wszystko – od owoców, przez produkty pszenne i mleczne, aż po mięso i ryby. Mimo to każda potrawa przygotowana w stylu indyjskim ma swój niepowtarzalny smak. Sekret tkwi w przyprawach i dodatkach. W tym przepisie kurczak smażony na oleju nie może obyć się bez orientalnego sosu – to on nadaje ten wyjątkowy smak całej potrawie. Do kawałków kurczaka pod koniec gotowania dodaj miód, orzechy i sos sojowy. Taka mieszanka jest niezwykle aromatyczna, a miód idealnie komponuje się z mięsem z kury. Podawaj danie na ryżu, posypując wierzch orzechami i świeżymi ziołami, na przykład natką pietruszki.