Kurczak po indyjsku z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

527 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

485 osób wydrukowało

Pobierz pdf

730 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

80 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

 Kurczak po indyjsku z orzechami  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jogurt ze szklanką ciepłej wody oraz zawartością opakowania fix Knorr.

 Kurczak po indyjsku z orzechami  - Krok 2

Krok 3

Wlej sos do kurczaka i gotuj 5 minut.

 Kurczak po indyjsku z orzechami  - Krok 3

Krok 4

Dodaj orzechy, miód i sos sojowy. Gotuj kolejne 3 minuty. Na końcu dopraw sokiem z cytryny i podawaj.

 Kurczak po indyjsku z orzechami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z ugotowanym ryżem. Dodatkowo, aby podkreślić orientalny charakter dania możesz posypać kurczaka świeżo posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kurczak po indyjsku z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kurczak po indyjsku z orzechami Kurczak po indyjsku z orzechami

Kuchnia indyjska to przede wszystkim przyprawy. Mnóstwo przenikających się aromatów sprawia, że dania wschodnie są bardzo charakterystyczne.Kuchnia indyjska to zlepek różnych kultur. Znajdziemy w niej w zasadzie wszystko – od owoców, przez produkty pszenne i mleczne, aż po mięso i ryby. Mimo to każda potrawa przygotowana w stylu indyjskim ma swój niepowtarzalny smak. Sekret tkwi w przyprawach i dodatkach. W tym przepisie kurczak smażony na oleju nie może obyć się bez orientalnego sosu – to on nadaje ten wyjątkowy smak całej potrawie. Do kawałków kurczaka pod koniec gotowania dodaj miód, orzechy i sos sojowy. Taka mieszanka jest niezwykle aromatyczna, a miód idealnie komponuje się z mięsem z kury. Podawaj danie na ryżu, posypując wierzch orzechami i świeżymi ziołami, na przykład natką pietruszki.