
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
150 mililitrów
50 gramów
3 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
500 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszoruj pieczarki, pokrój na drobne paski. 30 gram sera żółtego zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, pozostały ser pokrój w kostkę.
Krok 2
Obierz pomidora ze skórki i pokrój w kostkę. Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Posiekaj drobno natkę pietruszki i przeciśnij czosnek przez praskę.
Krok 3
Na połowie masła* przesmaż pieczarki, gdy zmiękną odstaw z ognia, dopraw lekko solą i pieprzem.
Krok 4
Na pozostałym maśle* podsmaż czosnek, dodaj szpinak i rozmrażaj go na wolnym ogniu. Gdy będzie gotowy dopraw solą , pieprzem i gałką, po czym dodaj jogurt naturalny i smaż kilka minut.
Krok 5
Dodaj jajka, usmażone pieczarki i kostki żółtego sera. Gdy ser się lekko rozpuści zdejmij farsz z ognia, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 6
Placki tortilli posmaruj farszem, posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 10 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej