Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.

Krok 2

Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej