Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.

Krok 2

Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej