Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.

Krok 2

Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej