Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.

Krok 2

Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej