Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono
średnie
8 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.
Krok 2
Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej