Domowy kebab z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z niby tzatziki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka wymiesać z olejem i marynatą z Fixa. Mięso obsmażyć na patelni przez około 10 minut, potem wyjąć.

Krok 2

Sos czosnkowy z Fixa wymieszać z jogurtem naturalnym, majonezem i dwoma ogórkami startymi na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pomidor, paprykę i pozostałego ogórka pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Warzywa przełożyć do miseczki i doprawić solą i pierzem.

Krok 4

Na tortilli układać sałatę, warzywa, kurczaka i całość podgrzać w mikrofalówce. Polać sosem i zwinąć, końcówkę owinąć w folię aluminiową. Postępować tak do wykończenia składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej