Domowy kebab z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z niby tzatziki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka wymiesać z olejem i marynatą z Fixa. Mięso obsmażyć na patelni przez około 10 minut, potem wyjąć.

Krok 2

Sos czosnkowy z Fixa wymieszać z jogurtem naturalnym, majonezem i dwoma ogórkami startymi na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pomidor, paprykę i pozostałego ogórka pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Warzywa przełożyć do miseczki i doprawić solą i pierzem.

Krok 4

Na tortilli układać sałatę, warzywa, kurczaka i całość podgrzać w mikrofalówce. Polać sosem i zwinąć, końcówkę owinąć w folię aluminiową. Postępować tak do wykończenia składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej