Domowy kebab z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z niby tzatziki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka wymiesać z olejem i marynatą z Fixa. Mięso obsmażyć na patelni przez około 10 minut, potem wyjąć.

Krok 2

Sos czosnkowy z Fixa wymieszać z jogurtem naturalnym, majonezem i dwoma ogórkami startymi na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pomidor, paprykę i pozostałego ogórka pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Warzywa przełożyć do miseczki i doprawić solą i pierzem.

Krok 4

Na tortilli układać sałatę, warzywa, kurczaka i całość podgrzać w mikrofalówce. Polać sosem i zwinąć, końcówkę owinąć w folię aluminiową. Postępować tak do wykończenia składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z niby tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej