
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski. Wymieszaj kawałki mięsa z Przyprawą do gyrosa Knorr i oliwą.

Krok 2
Pokrój w cienkie plastry cebulę i pomidory. Pokrój w plastry ogórki.

Krok 3
Przesmaż lub zgrilluj mięso na złoto. Podgrzej chlebki pita na grillu lub w tosterze.

Krok 4
Posiekaj miętę i czosnek.Wymieszaj jogurt z miętą i czosnkiem.

Krok 5
Wypełnij pity kawałkami mięsa, warzywami i sałatą. Podawaj z sosem jogurtowym.


Dobra rada:
Do sosu jogurtowego możesz również zetrzyj ogórka a zamiast mięty dodać świeżej bazylii Iub koperku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczakiem gyros z warzywami i miętowym jogurtem.