
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski. Wymieszaj kawałki mięsa z Przyprawą do gyrosa Knorr i oliwą.

Krok 2
Pokrój w cienkie plastry cebulę i pomidory. Pokrój w plastry ogórki.

Krok 3
Przesmaż lub zgrilluj mięso na złoto. Podgrzej chlebki pita na grillu lub w tosterze.

Krok 4
Posiekaj miętę i czosnek.Wymieszaj jogurt z miętą i czosnkiem.

Krok 5
Wypełnij pity kawałkami mięsa, warzywami i sałatą. Podawaj z sosem jogurtowym.


Dobra rada:
Do sosu jogurtowego możesz również zetrzyj ogórka a zamiast mięty dodać świeżej bazylii Iub koperku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczakiem gyros z warzywami i miętowym jogurtem.