
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski. Wymieszaj kawałki mięsa z Przyprawą do gyrosa Knorr i oliwą.

Krok 2
Pokrój w cienkie plastry cebulę i pomidory. Pokrój w plastry ogórki.

Krok 3
Przesmaż lub zgrilluj mięso na złoto. Podgrzej chlebki pita na grillu lub w tosterze.

Krok 4
Posiekaj miętę i czosnek.Wymieszaj jogurt z miętą i czosnkiem.

Krok 5
Wypełnij pity kawałkami mięsa, warzywami i sałatą. Podawaj z sosem jogurtowym.


Dobra rada:
Do sosu jogurtowego możesz również zetrzyj ogórka a zamiast mięty dodać świeżej bazylii Iub koperku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczakiem gyros z warzywami i miętowym jogurtem.