Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

heart
2650 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1981 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3446 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

150 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski. Wymieszaj kawałki mięsa z Przyprawą do gyrosa Knorr i oliwą.

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cienkie plastry cebulę i pomidory. Pokrój w plastry ogórki.

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - Krok 2

Krok 3

Przesmaż lub zgrilluj mięso na złoto. Podgrzej chlebki pita na grillu lub w tosterze.

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - Krok 3

Krok 4

Posiekaj miętę i czosnek.Wymieszaj jogurt z miętą i czosnkiem.

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - Krok 4

Krok 5

Wypełnij pity kawałkami mięsa, warzywami i sałatą. Podawaj z sosem jogurtowym.

Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu jogurtowego możesz również zetrzyj ogórka a zamiast mięty dodać świeżej bazylii Iub koperku.

14

Opinie o przepisie

  • Barbara Grzybek

    Barbara Grzybek , 07.08.2016

    Nie lubie sosu jogurtowego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kolodziejek

    Monika Kolodziejek , 06.06.2016

    pyszne :) zwłaszcza sos. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • hanuskka hanuskka

    hanuskka hanuskka , 01.06.2016

    ślinka leci,muszę to zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Kosztyła

    Jacek Kosztyła , 28.05.2016

    polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Sawicki

    Patryk Sawicki , 27.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka  Stawecka

    Agnieszka Stawecka , 04.05.2016

    Pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Watras

    Wiesław Watras , 26.04.2016

    W Nowym Targu już dawno wygaszają światło wszelkie dzielnice, a po ciemku trudniej oprócz Rynku znaleźć miejsce, gdzie podają takie dla zdrowotności wynalazki, bo tam tylko przyświecają przejeżdżających aut odblaski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Zolyniak

    Elzbieta Zolyniak , 26.04.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kleina

    Marek Kleina , 26.04.2016

    W którym mieście ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Żurawiecka

    Anna Żurawiecka , 26.04.2016

    Ja robię sos czosnkowo -keczupowy pycha =D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Klimasz-Tylutki

    Ela Klimasz-Tylutki , 26.04.2016

    Oj sam rarytas

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Auguściak

    Zbigniew Auguściak , 26.04.2016

    gyros

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Kreft

    Zosia Kreft , 26.04.2016

    A ja bym poczekała aż nasze nowalijki takie trochę z pola wejdą na stragany a nie te plastyki.Smacznego!☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Kalata

    Wiesław Kalata , 26.04.2016

    To chyba te przysmaki na dietę a przydał by się boczek albo Swierzynka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gyros z kurczaka z sosem jogurtowymGyros z kurczaka z sosem jogurtowym

Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczakiem gyros z warzywami i miętowym jogurtem.