Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż cebulkę, dodaj szpinak i przyprawy. Poczekaj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Krok 2
Ciasto francuskie pokrój wszerz na 3 części.
Krok 3
Na połówkę każdego wyłóż gyros, a na niego szpinak.
Krok 4
Drugą część każdego natnij, połącz 2 połówki i zaklej.
Krok 5
Posyp każde sezamem i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piecz ok. 20 minut w 200°C z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej