Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmaż cebulkę, dodaj szpinak i przyprawy. Poczekaj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój wszerz na 3 części.

Krok 3

Na połówkę każdego wyłóż gyros, a na niego szpinak.

Krok 4

Drugą część każdego natnij, połącz 2 połówki i zaklej.

Krok 5

Posyp każde sezamem i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piecz ok. 20 minut w 200°C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej