Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż cebulkę, dodaj szpinak i przyprawy. Poczekaj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Krok 2
Ciasto francuskie pokrój wszerz na 3 części.
Krok 3
Na połówkę każdego wyłóż gyros, a na niego szpinak.
Krok 4
Drugą część każdego natnij, połącz 2 połówki i zaklej.
Krok 5
Posyp każde sezamem i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piecz ok. 20 minut w 200°C z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej