Przekąska wegetariański gyros w cieście francuskim
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż cebulkę, dodaj szpinak i przyprawy. Poczekaj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Krok 2
Ciasto francuskie pokrój wszerz na 3 części.
Krok 3
Na połówkę każdego wyłóż gyros, a na niego szpinak.
Krok 4
Drugą część każdego natnij, połącz 2 połówki i zaklej.
Krok 5
Posyp każde sezamem i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piecz ok. 20 minut w 200°C z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej