
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę z puszki przepłukać wodą i wrzucić do dużej miski.
Krok 2
Cebulę, paprykę, pomidor pokroić w drobną kostkę i dodać do ciecierzycy.
Krok 3
Sardynki odsączyć z oleju i dodać do miski.
Krok 4
Wszystko przyprawić, dodać olej i ocet. Wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej