
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę z puszki przepłukać wodą i wrzucić do dużej miski.
Krok 2
Cebulę, paprykę, pomidor pokroić w drobną kostkę i dodać do ciecierzycy.
Krok 3
Sardynki odsączyć z oleju i dodać do miski.
Krok 4
Wszystko przyprawić, dodać olej i ocet. Wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej