Sałatka z ciecierzycą i sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ciecierzycą i sardynkami

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę z puszki przepłukać wodą i wrzucić do dużej miski.

Krok 2

Cebulę, paprykę, pomidor pokroić w drobną kostkę i dodać do ciecierzycy.

Krok 3

Sardynki odsączyć z oleju i dodać do miski.

Krok 4

Wszystko przyprawić, dodać olej i ocet. Wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej