Sałatka z ciecierzycą i sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ciecierzycą i sardynkami

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę z puszki przepłukać wodą i wrzucić do dużej miski.

Krok 2

Cebulę, paprykę, pomidor pokroić w drobną kostkę i dodać do ciecierzycy.

Krok 3

Sardynki odsączyć z oleju i dodać do miski.

Krok 4

Wszystko przyprawić, dodać olej i ocet. Wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ciecierzycą i sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej