Makaron w sosie brokułowym z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie brokułowym z szynką

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

250 gramów

1 sztuka

6 plastrów

1 łyżeczka

50 gramów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

Krok 2

Brokuł wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy, dzielimy na mniejsze różyczki.

Krok 3

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na rumiano, dodajemy dzynkę pokrojoną w paski oraz przyprawę czosnkową.Calość zalewamy śmietaną, dodajemy serek topiony, gotujemy mieszając do połączenia składników, dodajemy brokuł.

Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dolać do sosu trochę wody z makaronu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie brokułowym z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej