
Składniki
200 gramów
250 gramów
1 sztuka
6 plastrów
1 łyżeczka
50 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Krok 2
Brokuł wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy, dzielimy na mniejsze różyczki.
Krok 3
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na rumiano, dodajemy dzynkę pokrojoną w paski oraz przyprawę czosnkową.Calość zalewamy śmietaną, dodajemy serek topiony, gotujemy mieszając do połączenia składników, dodajemy brokuł.
Krok 4
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dolać do sosu trochę wody z makaronu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej