
Składniki
200 gramów
250 gramów
1 sztuka
6 plastrów
1 łyżeczka
50 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Krok 2
Brokuł wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy, dzielimy na mniejsze różyczki.
Krok 3
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na rumiano, dodajemy dzynkę pokrojoną w paski oraz przyprawę czosnkową.Calość zalewamy śmietaną, dodajemy serek topiony, gotujemy mieszając do połączenia składników, dodajemy brokuł.
Krok 4
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dolać do sosu trochę wody z makaronu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej