Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ręcznie lub w malakserze z podanych składników (bez orzechów) zagniatamy szybko kruche ciasto. Odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy kulki o średnicy około 2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Na każdej kulce kładziemy kawałek orzecha i lekko dociskamy. Blachę z ciastami wkładamy do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciastka i pieczemy przez około 15 – 20 minut. Wyjmujemy, czekamy aż całkiem wystygną i przekładamy na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej