Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ręcznie lub w malakserze z podanych składników (bez orzechów) zagniatamy szybko kruche ciasto. Odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy kulki o średnicy około 2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Na każdej kulce kładziemy kawałek orzecha i lekko dociskamy. Blachę z ciastami wkładamy do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciastka i pieczemy przez około 15 – 20 minut. Wyjmujemy, czekamy aż całkiem wystygną i przekładamy na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche ciasteczka cynamonowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej