Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

90 gramów

3 łyżki

1 szczypta

0.5 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj rybę, a następnie natrzyj ją z obu stron sokiem z cytryny, solą oraz przyprawą do ryb. Wstaw do parowaru na 20 minut. Możesz też ją upiec, albo usmażyć, wedle uznania.

Krok 2

Bataty obierz i pokrój w jak najmniejsze kawałki, aby się szybko ugotowały. Gdy tylko ziemniaki się ugotują, odcedź je, następnie dodaj jogurt, masło, chili oraz pieprz biały i ugnieć na puree.

Krok 3

Na patelni podsmaż buraczki przez ok. 2-4minuty. Możesz podać ze świeżymi ziołami jak koperek, czy kolendra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej