Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

90 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 słoika

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj rybę, a następnie natrzyj ją z obu stron sokiem z cytryny, solą oraz przyprawą do ryb. Wstaw do parowaru na 20 minut. Możesz też ją upiec, albo usmażyć, wedle uznania.

Krok 2

Bataty obierz i pokrój w jak najmniejsze kawałki, aby się szybko ugotowały. Gdy tylko ziemniaki się ugotują, odcedź je, następnie dodaj jogurt, masło, chili oraz pieprz biały i ugnieć na puree.

Krok 3

Na patelni podsmaż buraczki przez ok. 2-4minuty. Możesz podać ze świeżymi ziołami jak koperek, czy kolendra.

Dieta Na Zdrowie

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z batatowym puree i zasmażanymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej