Aromatyczny sandacz w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sandacz w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

721 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem, tworząc marynatę.

Krok 2

Filet z sandacza pokrój na porcje i natrzyj marynatą.

Krok 3

Tak przygotowaną rybę oraz przekrojone na pół pomidorki cherry, kapary oraz pokrojone listki bazylii umieść w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Rybę piecz w 190 stopniach przez ok 15-20 minut. Podawaj z warzywami i białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczny sandacz w ziołachAromatyczny sandacz w ziołach

To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, które będą stanowić pyszny dodatek do rybnego filetu. To danie wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekt jest spektakularny. Uwagę zwraca nie tylko oryginalny sposób przygotowania tej potrawy, ale przede wszystkim smak.Filet z mintaja (lub innej białej ryby) koniecznie wcześniej natrzyj ziołową marynatą. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne, zachowa soczystość i wszystkie walory smakowe. Jeśli nie masz na tyle czasu, aby nieco w niej poleżakowało, nie martw się, podczas smażenia i tak wydobędzie się z potrawy doskonały smak. Zamknięte w torebce z rybą pomidorki koktajlowe i kapary nadadzą tej potrawie charakteru i kolorystyki. Na patelnię nie musisz dodawać już żadnego tłuszczu. Po usmażeniu z dwóch stron całą zawartość papierowej torebki przełóż na talerz i obiad gotowy!