
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem, tworząc marynatę.
Krok 2
Filet z sandacza pokrój na porcje i natrzyj marynatą.
Krok 3
Tak przygotowaną rybę oraz przekrojone na pół pomidorki cherry, kapary oraz pokrojone listki bazylii umieść w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Rybę piecz w 190 stopniach przez ok 15-20 minut. Podawaj z warzywami i białym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczny sandacz w ziołach
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, które będą stanowić pyszny dodatek do rybnego filetu. To danie wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekt jest spektakularny. Uwagę zwraca nie tylko oryginalny sposób przygotowania tej potrawy, ale przede wszystkim smak.Filet z mintaja (lub innej białej ryby) koniecznie wcześniej natrzyj ziołową marynatą. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne, zachowa soczystość i wszystkie walory smakowe. Jeśli nie masz na tyle czasu, aby nieco w niej poleżakowało, nie martw się, podczas smażenia i tak wydobędzie się z potrawy doskonały smak. Zamknięte w torebce z rybą pomidorki koktajlowe i kapary nadadzą tej potrawie charakteru i kolorystyki. Na patelnię nie musisz dodawać już żadnego tłuszczu. Po usmażeniu z dwóch stron całą zawartość papierowej torebki przełóż na talerz i obiad gotowy!