Aromatyczny sandacz w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sandacz w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
729 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem, tworząc marynatę.

Krok 2

Filet z sandacza pokrój na porcje i natrzyj marynatą.

Krok 3

Tak przygotowaną rybę oraz przekrojone na pół pomidorki cherry, kapary oraz pokrojone listki bazylii umieść w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Rybę piecz w 190 stopniach przez ok 15-20 minut. Podawaj z warzywami i białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sandacz w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczny sandacz w ziołachAromatyczny sandacz w ziołach

To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, które będą stanowić pyszny dodatek do rybnego filetu. To danie wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekt jest spektakularny. Uwagę zwraca nie tylko oryginalny sposób przygotowania tej potrawy, ale przede wszystkim smak.Filet z mintaja (lub innej białej ryby) koniecznie wcześniej natrzyj ziołową marynatą. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne, zachowa soczystość i wszystkie walory smakowe. Jeśli nie masz na tyle czasu, aby nieco w niej poleżakowało, nie martw się, podczas smażenia i tak wydobędzie się z potrawy doskonały smak. Zamknięte w torebce z rybą pomidorki koktajlowe i kapary nadadzą tej potrawie charakteru i kolorystyki. Na patelnię nie musisz dodawać już żadnego tłuszczu. Po usmażeniu z dwóch stron całą zawartość papierowej torebki przełóż na talerz i obiad gotowy!