
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem, tworząc marynatę.
Krok 2
Filet z sandacza pokrój na porcje i natrzyj marynatą.
Krok 3
Tak przygotowaną rybę oraz przekrojone na pół pomidorki cherry, kapary oraz pokrojone listki bazylii umieść w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Rybę piecz w 190 stopniach przez ok 15-20 minut. Podawaj z warzywami i białym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczny sandacz w ziołach
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, które będą stanowić pyszny dodatek do rybnego filetu. To danie wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekt jest spektakularny. Uwagę zwraca nie tylko oryginalny sposób przygotowania tej potrawy, ale przede wszystkim smak.Filet z mintaja (lub innej białej ryby) koniecznie wcześniej natrzyj ziołową marynatą. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne, zachowa soczystość i wszystkie walory smakowe. Jeśli nie masz na tyle czasu, aby nieco w niej poleżakowało, nie martw się, podczas smażenia i tak wydobędzie się z potrawy doskonały smak. Zamknięte w torebce z rybą pomidorki koktajlowe i kapary nadadzą tej potrawie charakteru i kolorystyki. Na patelnię nie musisz dodawać już żadnego tłuszczu. Po usmażeniu z dwóch stron całą zawartość papierowej torebki przełóż na talerz i obiad gotowy!