Ryba w chrupkiej otulinie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

31

765 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

514 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

200 mililitrów

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 1

Krok 2

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przesyp do miseczki. Dodaj jajko oraz dwie szklanki wody.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 2

Krok 3

Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do ciasta. Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 4

Krok 5

Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 5

Krok 6

Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Lukasz Migdalski

    Lukasz Migdalski

    eli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    dla mnie nie bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta S***

    Edyta S***

    Zrobiłam na Wigilię, były przepyszne. Polecam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Wysmienite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Tarnowska

    Irena Tarnowska

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej