
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
180 mililitrów
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.

Krok 2
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przesyp do miseczki. Dodaj jajko oraz dwie szklanki wody.

Krok 3
Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do ciasta. Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 4
Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.

Krok 5
Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 6
Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej