Ryba w chrupkiej otulinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w chrupkiej otulinie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

37

heart
901 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

372 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

701 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

180 mililitrów

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 1

Krok 2

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przesyp do miseczki. Dodaj jajko oraz dwie szklanki wody.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 2

Krok 3

Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do ciasta. Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 4

Krok 5

Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 5

Krok 6

Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Lukasz Migdalski

    Lukasz Migdalski , 26.06.2016

    eli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 05.05.2016

    dla mnie nie bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta S***

    Edyta S*** , 28.12.2015

    Zrobiłam na Wigilię, były przepyszne. Polecam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek , 18.12.2015

    Wysmienite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Tarnowska

    Irena Tarnowska , 07.12.2015

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba w chrupkiej otulinie Ryba w chrupkiej otulinie

Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.