Ryba w chrupkiej otulinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w chrupkiej otulinie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

37

heart
901 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

372 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

699 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

180 mililitrów

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 1

Krok 2

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przesyp do miseczki. Dodaj jajko oraz dwie szklanki wody.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 2

Krok 3

Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do ciasta. Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 4

Krok 5

Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 5

Krok 6

Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.

Ryba w chrupkiej otulinie  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Lukasz Migdalski

    Lukasz Migdalski , 26.06.2016

    eli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 05.05.2016

    dla mnie nie bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta S***

    Edyta S*** , 28.12.2015

    Zrobiłam na Wigilię, były przepyszne. Polecam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek , 18.12.2015

    Wysmienite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Tarnowska

    Irena Tarnowska , 07.12.2015

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w chrupkiej otulinie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba w chrupkiej otulinie Ryba w chrupkiej otulinie

Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.