
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
180 mililitrów
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, na przykład paski szerokości 2 centymetrów. Dokładnie odsącz z nich wodę.

Krok 2
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przesyp do miseczki. Dodaj jajko oraz dwie szklanki wody.

Krok 3
Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do ciasta. Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 4
Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.

Krok 5
Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 6
Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej