Przepisy na Ryby Smażone | Przepisy.pl pixel

Dania ze Smażoną Rybą

60 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (60)

Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

329

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czas dopuścić ryby do głosu, ponieważ w smaczny sposób zrewolucjonizują codzienny jadłospis. Nie...
Karp smażony w panierce
ratingratingratingratingrating

141

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
O wyrazistości smażonego karpia decyduje odpowiedni dobór produktów do przygotowania chrupiącej p...
Łosoś w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Mięso łososia jest bardzo chętnie wykorzystywane do wielu potraw np. makaronów i sałatek. Skąd bi...
Uriel - karp smażony
ratingratingratingratingrating

159

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Smażony karp najczęściej gości na polskich stołach w okresie świąt Bożego Narodzenia, ale ta smac...
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami to bardzo dobry sposób na świąteczny obiad. Jest smaczny i pros...
Smażony dorsz z aromatycznymi ziemniakami
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Smażonego dorsza warto podawać z odpowiednimi dodatkami. Sprawdzą się aromatyczne ziemniaki, któr...
Karp smażony z masłem czosnkowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli zastanawiasz się, co podać podczas tegorocznej Wigilii, koniecznie wypróbuj przepis na smaż...
Sandacz w prawdziwkach
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego luksusu i przyrządź szlachetnego sandacza w prawdziwkach. Po...
Smaczna ryba z warzywami "po grecku"
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta. Jeże...
Karp smażony
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Karp to ryba o wyjątkowym smaku, bez której wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego menu. Obto...
Łosoś z koprem włoskim
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem...
Sandacz po polsku
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Filet z sandacza stanowi bardzo dobrą alternatywę dla wigilijnego karpia. Łatwo go przyrządzić, m...
Linguini z cukinią po sycylijsku
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Linguini to rodzaj włoskiego makaronu, pochodzący z południowej części kraju. Charakteryzuje się...
Ryba słodko-kwaśna
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeżeli poszukujesz ciekawej alternatywy dla popularnych sposobów przyrządzania filetów rybnych, w...
Ryba smażona z imbirem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz uniwersalnej potrawy, która sprawdzi się zarówno jako danie główne na codziennym ob...
Paluszki rybne
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Potrzebujesz prostego, a jednocześnie oryginalnego sposobu, aby podać rybę na obiad? W takim razi...
Sandacz smażony w borowikach
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz dania, które łączy w sobie delikatny smak ryby z intensywnym aromatem grzybów? W takim ra...
Steki rybne
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chętnie testujesz przepisy na nowoczesne, oryginalne potrawy, na najbliższy wykwintny obiad...
Chińska zupa rybna
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Wywary drobiowe i warzywne to doskonałe bazy wielu zup, nie tylko tych, które pochodzą z kuchni p...
Panierowana ryba z sosem tatarskim
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przepisów na niebanalnie podaną rybę, która nie rozpadnie się i nie będzie sucha, nigdy dość. Ryb...
Sandacz po kujawsku
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Na wigilijnym stole nie może oczywiście zabraknąć ryb. Wciąż najczęściej pojawia się karp, jednak...
Sola w pomarańczach
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Aromatyczny sandacz w ziołach
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, któr...
Pstrąg w migdałach
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Pstrąg cechuje się tym, że jego mięso jest bardzo delikatne, doskonale łączy się zatem z różnymi...
Łosoś w śródziemnomorskim stylu
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Masz ochotę na łososia w śródziemnomorskim stylu? Przygotuj go w sosie arrabiata, pikantnym, mocn...
Panga w ananasach
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Fish and Chips
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Fish and chips to najpopularniejszy brytyjski street food, czyli proste jedzenie, które jest sprz...

Ciekawostki i porady

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Jest wiele sposobów na przygotowanie ryb: pieczenie, duszenie, smażenie. Czasem podaje się je także na surowo lub jedynie marynuje. Smażenie jest jednak jedną z najszybszych opcji, pozwala również na przygotowanie jej z różnymi dodatkami. Jednym z najpopularniejszych jest chrupiąca panierka. Zazwyczaj przyrządza się ją z bułki tartej, ale do smażonych ryb pasować będą też płatki kukurydziane czy mielone migdały. W takiej wersji danie będzie bardziej chrupiące. Dobrym rozwiązaniem jest japońska panierka typu panko, z większymi kawałkami pieczywa. W ten sposób zrobisz rybę na codzienny obiad, a także tę w wydaniu świątecznym, np. karpia smażonego w panierce. Jeśli lubisz chrupiące dania, zrób także panierkę z wiórków kokosowych. Paluszki rybne w cieście kokosowym to doskonały sposób nie tylko na obiad, ale również przekąskę na przyjęcie. Kawałki białej ryby wystarczy obtoczyć w cieście, a następnie usmażyć. Ryba smażona to jednak nie tylko panierka. To także dania z dodatkiem warzyw, tak jak popularna ryba po grecku, którą serwuje się z duszoną marchewką, cebulą oraz selerem. Jeśli lubisz pesto, wykorzystaj je przy smażeniu łososia z pomidorkami. Będzie pasowało zwłaszcza to w zielonej, bazyliowej wersji, która doskonale podkreśli smak ryby oraz pomidorków. Smażona ryba to także dobry sposób na to, by próbować nowych smaków. Pasować będzie do niej np. smażony koper włoski, czyli fenkuł, który dobrze wypadnie podany z łososiem albo dorszem. Dla wszystkich tych, którzy lubią słodkie smaki w daniach głównych, doskonałe będą przepisy na ryby z owocami. Sola w pomarańczach to danie proste i jednocześnie dość oryginalne. Wystarczy jedynie podsmażyć warzywa: marchewkę i pora, a następnie rybę. Do całości należy potem dodać świeże, podzielone na cząstki pomarańcze. Cytrusowy smak posiada także karp limonkowy. Dzięki dodatkowi kolendry jest on jeszcze bardziej podkreślony, a dodatek ostrej papryczki chili lekko go przełamuje. Ryby smażone to podstawa dań na wiele okazji. Sprawdź nasze propozycje na to, jak je przyrządzić i wybierz najlepszą dla siebie.