Dania ze Smażoną Rybą

60 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (60)

Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

286

difficulty

łatwe

30 min.
Dorsz w porach smakuje tak dobrze jak wygląda. Połączenie białego mięsa z jasnym sosem jest niezw...
Karp smażony w panierce
ratingratingratingratingrating

131

difficulty

łatwe

50 min.
O wyrazistości smażonego karpia decyduje odpowiedni dobór produktów do przygotowania chrupiącej p...
Łosoś w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

55

difficulty

średnie

60 min.
Mięso łososia jest bardzo chętnie wykorzystywane do wielu potraw np.: makaronów i sałatek. Główni...
Uriel - karp smażony
ratingratingratingratingrating

154

difficulty

średnie

60 min.
Smażony karp najczęściej gości na polskich stołach w okresie świąt Bożego Narodzenia, ale ta smac...
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami
ratingratingratingratingrating

37

difficulty

łatwe

30 min.
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami to bardzo dobry sposób na świąteczny obiad. Jest smaczny i pros...
Smażony dorsz z aromatycznymi ziemniakami
ratingratingratingratingrating

38

difficulty

łatwe

60 min.
Smażonego dorsza warto podawać z odpowiednimi dodatkami. Sprawdzą się aromatyczne ziemniaki, któr...
Karp smażony z masłem czosnkowym
ratingratingratingratingrating

34

difficulty

łatwe

45 min.
Jeśli zastanawiasz się, co podać podczas tegorocznej Wigilii, koniecznie wypróbuj przepis na smaż...
Sandacz w prawdziwkach
ratingratingratingratingrating

39

difficulty

łatwe

30 min.
Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego luksusu i przyrządź szlachetnego sandacza w prawdziwkach. Po...
Smaczna ryba z warzywami "po grecku"
ratingratingratingratingrating

19

difficulty

średnie

60 min.
Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta. Jeże...
Karp smażony
ratingratingratingratingrating

33

difficulty

łatwe

30 min.
Karp to ryba o wyjątkowym smaku, bez której wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego menu. Obto...
Łosoś z koprem włoskim
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

łatwe

30 min.
Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem...
Karp smażony w chrupiącej panierce
ratingratingratingratingrating

23

difficulty

łatwe

45 min.
Karpia można przyrządzić na wiele różnych sposobów. Jednak jeśli poszukujesz propozycji prostej i...
Sandacz po polsku
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

30 min.
Filet z sandacza stanowi bardzo dobrą alternatywę dla wigilijnego karpia. Łatwo go przyrządzić, m...
Linguini z cukinią po sycylijsku
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

łatwe

15 min.
Linguini to rodzaj włoskiego makaronu, pochodzący z południowej części kraju. Charakteryzuje się...
Ryba słodko-kwaśna
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

30 min.
Jeżeli poszukujesz ciekawej alternatywy dla popularnych sposobów przyrządzania filetów rybnych, w...
Sandacz w sosie
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

45 min.
Smażony sandacz w sosie to połączenie delikatnej ryby z wyrazistym smakiem przypraw i dodatków. D...
Ryba smażona z imbirem
ratingratingratingratingrating

16

difficulty

łatwe

30 min.
Jeśli szukasz uniwersalnej potrawy, która sprawdzi się zarówno jako danie główne na codziennym ob...
Paluszki rybne
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Potrzebujesz prostego, a jednocześnie oryginalnego sposobu, aby podać rybę na obiad? W takim razi...
Sandacz smażony w borowikach
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

30 min.
Szukasz dania, które łączy w sobie delikatny smak ryby z intensywnym aromatem grzybów? W takim ra...
Steki rybne
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

30 min.
Jeśli chętnie testujesz przepisy na nowoczesne, oryginalne potrawy, na najbliższy wykwintny obiad...
Panierowana ryba z sosem tatarskim
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

łatwe

30 min.
Przepisów na niebanalnie podaną rybę, która nie rozpadnie się i nie będzie sucha, nigdy dość. Ryb...
Chińska zupa rybna
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

łatwe

30 min.
Wywary drobiowe i warzywne to doskonałe bazy wielu zup, nie tylko tych, które pochodzą z kuchni p...
Sandacz po kujawsku
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

30 min.
Na wigilijnym stole nie może oczywiście zabraknąć ryb. Wciąż najczęściej pojawia się karp, jednak...
Sola w pomarańczach
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

łatwe

30 min.
Aromatyczny sandacz w ziołach
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, któr...
Pstrąg w migdałach
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

średnie

30 min.
Pstrąg cechuje się tym, że jego mięso jest bardzo delikatne, doskonale łączy się zatem z różnymi...
Łosoś w śródziemnomorskim stylu
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

15 min.
Masz ochotę na łososia w śródziemnomorskim stylu? Przygotuj go w sosie arrabiata, pikantnym, mocn...
Panga w ananasach
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

30 min.

Ciekawostki i porady

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Jest wiele sposobów na przygotowanie ryb: pieczenie, duszenie, smażenie. Czasem podaje się je także na surowo lub jedynie marynuje. Smażenie jest jednak jedną z najszybszych opcji, pozwala również na przygotowanie jej z różnymi dodatkami. Jednym z najpopularniejszych jest chrupiąca panierka. Zazwyczaj przyrządza się ją z bułki tartej, ale do smażonych ryb pasować będą też płatki kukurydziane czy mielone migdały. W takiej wersji danie będzie bardziej chrupiące. Dobrym rozwiązaniem jest japońska panierka typu panko, z większymi kawałkami pieczywa. W ten sposób zrobisz rybę na codzienny obiad, a także tę w wydaniu świątecznym, np. karpia smażonego w panierce. Jeśli lubisz chrupiące dania, zrób także panierkę z wiórków kokosowych. Paluszki rybne w cieście kokosowym to doskonały sposób nie tylko na obiad, ale również przekąskę na przyjęcie. Kawałki białej ryby wystarczy obtoczyć w cieście, a następnie usmażyć. Ryba smażona to jednak nie tylko panierka. To także dania z dodatkiem warzyw, tak jak popularna ryba po grecku, którą serwuje się z duszoną marchewką, cebulą oraz selerem. Jeśli lubisz pesto, wykorzystaj je przy smażeniu łososia z pomidorkami. Będzie pasowało zwłaszcza to w zielonej, bazyliowej wersji, która doskonale podkreśli smak ryby oraz pomidorków. Smażona ryba to także dobry sposób na to, by próbować nowych smaków. Pasować będzie do niej np. smażony koper włoski, czyli fenkuł, który dobrze wypadnie podany z łososiem albo dorszem. Dla wszystkich tych, którzy lubią słodkie smaki w daniach głównych, doskonałe będą przepisy na ryby z owocami. Sola w pomarańczach to danie proste i jednocześnie dość oryginalne. Wystarczy jedynie podsmażyć warzywa: marchewkę i pora, a następnie rybę. Do całości należy potem dodać świeże, podzielone na cząstki pomarańcze. Cytrusowy smak posiada także karp limonkowy. Dzięki dodatkowi kolendry jest on jeszcze bardziej podkreślony, a dodatek ostrej papryczki chili lekko go przełamuje. Ryby smażone to podstawa dań na wiele okazji. Sprawdź nasze propozycje na to, jak je przyrządzić i wybierz najlepszą dla siebie.