
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
450 mililitrów
1 sztuka
120 gramów
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2
Rybę pokrój w paski o szerokości 1,5 cm.

Krok 3
Obtocz rybę w mące, a następnie w cieście tak, aby dokładnie zakryło rybę.

Krok 4
Smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aby panierka była złocista i rumiana, a ryba soczysta. Podawaj z sałatką colesław i ulubionymi sosami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paluszki rybne
Potrzebujesz prostego, a jednocześnie oryginalnego sposobu, aby podać rybę na obiad? W takim razie koniecznie zapisz ten przepis, dzięki któremu dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić chrupiące paluszki rybne w kokosowej panierce. Do ich przygotowania wybierz rybę o zwartym białym mięsie – świetnie sprawdzi się mintaj, dorsz czy halibut. Filet pokrój na dość wąskie paski, a następnie połącz w misce składniki panierki: wodę, jajko, wiórki kokosowe oraz gotową mieszankę do placków ziemniaczanych. Kawałki ryby obtaczaj dokładnie w mące, po czym zanurzaj w cieście kokosowym tak, aby pokryło całą ich powierzchnię. Paluszki smaż ze wszystkich stron na średnio rozgrzanym oleju do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. Po zdjęciu z patelni warto odsączyć je z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Rybę podawaj na ciepło z dodatkiem surówki, np. coleslaw lub dipów do maczania – z kokosem doskonale będzie komponować się sos o smaku curry i mango. Sprawdź, jak smakują paluszki rybne w cieście kokosowym przygotowane według naszego przepisu.