Paluszki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki rybne

w cieście kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
310 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

268 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

450 mililitrów

1 sztuka

120 gramów

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Odstaw ciasto na 10 minut.

Paluszki rybne - Krok 1

Krok 2

Rybę pokrój w paski o szerokości 1,5 cm.

Paluszki rybne - Krok 2

Krok 3

Obtocz rybę w mące, a następnie w cieście tak, aby dokładnie zakryło rybę.

Paluszki rybne - Krok 3

Krok 4

Smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aby panierka była złocista i rumiana, a ryba soczysta. Podawaj z sałatką colesław i ulubionymi sosami.

Paluszki rybne - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 09.06.2018

    O kurcze,ciekawe ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki rybnePaluszki rybne

Potrzebujesz prostego, a jednocześnie oryginalnego sposobu, aby podać rybę na obiad? W takim razie koniecznie zapisz ten przepis, dzięki któremu dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić chrupiące paluszki rybne w kokosowej panierce. Do ich przygotowania wybierz rybę o zwartym białym mięsie – świetnie sprawdzi się mintaj, dorsz czy halibut. Filet pokrój na dość wąskie paski, a następnie połącz w misce składniki panierki: wodę, jajko, wiórki kokosowe oraz gotową mieszankę do placków ziemniaczanych. Kawałki ryby obtaczaj dokładnie w mące, po czym zanurzaj w cieście kokosowym tak, aby pokryło całą ich powierzchnię. Paluszki smaż ze wszystkich stron na średnio rozgrzanym oleju do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. Po zdjęciu z patelni warto odsączyć je z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Rybę podawaj na ciepło z dodatkiem surówki, np. coleslaw lub dipów do maczania – z kokosem doskonale będzie komponować się sos o smaku curry i mango. Sprawdź, jak smakują paluszki rybne w cieście kokosowym przygotowane według naszego przepisu.