
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, ser camembert w ósemki. Wszystko zanurzamy w mleku a następnie mieszamy wchruperowej panierce.
Krok 2
Kawałki mięsa układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy 30 minut w 200 st. C. Na 3 minuty przed końcem dokładamy panierowany ser i włączamy termoobieg.
Krok 3
Sos do maczania: dip serowy mieszamy z jogurtem i majonezem. Zostawiamy na 10 mint, by składniki się przegryzły.
Krok 4
Na talerzach układamy porwaną na kawałki sałatę, posypujemy paseczkami buraka i marchewki. Całość polewamy sosem balsamicznym.
Krok 5
Na sałacie kładziemy upieczone kąski, podajemy z sosem serowym i schłodzonym piwem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej