Chrupery na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupery na sałacie

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

7 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, ser camembert w ósemki. Wszystko zanurzamy w mleku a następnie mieszamy wchruperowej panierce.

Krok 2

Kawałki mięsa układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy 30 minut w 200 st. C. Na 3 minuty przed końcem dokładamy panierowany ser i włączamy termoobieg.

Krok 3

Sos do maczania: dip serowy mieszamy z jogurtem i majonezem. Zostawiamy na 10 mint, by składniki się przegryzły.

Krok 4

Na talerzach układamy porwaną na kawałki sałatę, posypujemy paseczkami buraka i marchewki. Całość polewamy sosem balsamicznym.

Krok 5

Na sałacie kładziemy upieczone kąski, podajemy z sosem serowym i schłodzonym piwem :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej