Chrupery na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrupery na sałacie

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

7 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, ser camembert w ósemki. Wszystko zanurzamy w mleku a następnie mieszamy wchruperowej panierce.

Krok 2

Kawałki mięsa układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy 30 minut w 200 st. C. Na 3 minuty przed końcem dokładamy panierowany ser i włączamy termoobieg.

Krok 3

Sos do maczania: dip serowy mieszamy z jogurtem i majonezem. Zostawiamy na 10 mint, by składniki się przegryzły.

Krok 4

Na talerzach układamy porwaną na kawałki sałatę, posypujemy paseczkami buraka i marchewki. Całość polewamy sosem balsamicznym.

Krok 5

Na sałacie kładziemy upieczone kąski, podajemy z sosem serowym i schłodzonym piwem :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej