
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, ser camembert w ósemki. Wszystko zanurzamy w mleku a następnie mieszamy wchruperowej panierce.
Krok 2
Kawałki mięsa układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy 30 minut w 200 st. C. Na 3 minuty przed końcem dokładamy panierowany ser i włączamy termoobieg.
Krok 3
Sos do maczania: dip serowy mieszamy z jogurtem i majonezem. Zostawiamy na 10 mint, by składniki się przegryzły.
Krok 4
Na talerzach układamy porwaną na kawałki sałatę, posypujemy paseczkami buraka i marchewki. Całość polewamy sosem balsamicznym.
Krok 5
Na sałacie kładziemy upieczone kąski, podajemy z sosem serowym i schłodzonym piwem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej