Rozewska flądra z cykorią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozewska flądra z cykorią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

1 pęczek

null

2 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z flądry umyj, osusz, skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Bulion Knorra zagotuj razem przyprawami i wsadź do środka rybę. Gotuj przez 5 minut, po czym delikatnie ją osącz.

Krok 3

Cykorię umyj, oczyść i usuń głąb. Potnij w plasterki.

Krok 4

Cebulkę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj cykorię, podlej szklanką wywaru pozostałego po gotowaniu ryby i wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Dodaj ubitą na puch doprawioną śmietanę i filety. Podgrzewaj przez chwilę, nie gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej