Rozewska flądra z cykorią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozewska flądra z cykorią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

1 pęczek

null

2 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z flądry umyj, osusz, skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Bulion Knorra zagotuj razem przyprawami i wsadź do środka rybę. Gotuj przez 5 minut, po czym delikatnie ją osącz.

Krok 3

Cykorię umyj, oczyść i usuń głąb. Potnij w plasterki.

Krok 4

Cebulkę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj cykorię, podlej szklanką wywaru pozostałego po gotowaniu ryby i wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Dodaj ubitą na puch doprawioną śmietanę i filety. Podgrzewaj przez chwilę, nie gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej