
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
1 pęczek
null
2 szklanki
800 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z flądry umyj, osusz, skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.
Krok 2
Bulion Knorra zagotuj razem przyprawami i wsadź do środka rybę. Gotuj przez 5 minut, po czym delikatnie ją osącz.
Krok 3
Cykorię umyj, oczyść i usuń głąb. Potnij w plasterki.
Krok 4
Cebulkę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj cykorię, podlej szklanką wywaru pozostałego po gotowaniu ryby i wymieszaj.
Krok 5
Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Dodaj ubitą na puch doprawioną śmietanę i filety. Podgrzewaj przez chwilę, nie gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej