
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
1 pęczek
null
2 szklanki
800 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z flądry umyj, osusz, skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.
Krok 2
Bulion Knorra zagotuj razem przyprawami i wsadź do środka rybę. Gotuj przez 5 minut, po czym delikatnie ją osącz.
Krok 3
Cykorię umyj, oczyść i usuń głąb. Potnij w plasterki.
Krok 4
Cebulkę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj cykorię, podlej szklanką wywaru pozostałego po gotowaniu ryby i wymieszaj.
Krok 5
Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Dodaj ubitą na puch doprawioną śmietanę i filety. Podgrzewaj przez chwilę, nie gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej