
Składniki
null
0.6 szklanki
null
null
30 gramów
3 łyżki
1 pęczek
50 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.
Krok 2
Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.
Krok 3
Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.
Krok 5
Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.
Krok 6
Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
Przełóż razem z sosem na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej