
Składniki
null
0.6 szklanki
null
null
30 gramów
3 łyżki
1 pęczek
50 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.
Krok 2
Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.
Krok 3
Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.
Krok 5
Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.
Krok 6
Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
Przełóż razem z sosem na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej