Wykwintny sum w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny sum w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.6 szklanki

null

null

30 gramów

3 łyżki

1 pęczek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.

Krok 2

Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.

Krok 3

Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 5

Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.

Krok 6

Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Przełóż razem z sosem na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej