Wykwintny sum w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.6 szklanki

null

null

30 gramów

3 łyżki

1 pęczek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.

Krok 2

Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.

Krok 3

Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 5

Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.

Krok 6

Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Przełóż razem z sosem na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej