Wykwintny sum w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny sum w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.6 szklanki

null

null

30 gramów

3 łyżki

1 pęczek

50 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.

Krok 2

Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.

Krok 3

Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 5

Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.

Krok 6

Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Przełóż razem z sosem na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny sum w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej