
Składniki
null
0.6 szklanki
null
null
30 gramów
3 łyżki
1 pęczek
50 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.
Krok 2
Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.
Krok 3
Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.
Krok 5
Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.
Krok 6
Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
Przełóż razem z sosem na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej