
Składniki
null
0.6 szklanki
null
null
30 gramów
3 łyżki
1 pęczek
50 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego wcześniej i oczyszczonego suma, umyj i pokrój w dzwonka. Oprósz solą, pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce, aby ryba przeszła aromatem.
Krok 2
Warzywa umyj, zalej wrzątkiem i zagotuj.
Krok 3
Włóż rybę i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Osącz, przełóż do żaroodpornej formy.
Krok 5
Ze śmietany i chrzanu przygotuj sos, wymieszaj, dopraw do smaku i połącz z opłukanymi rodzynkami.
Krok 6
Zalej sosem rybę i duś na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
Przełóż razem z sosem na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej