Hiszpańska zupa pomidorowa - po hiszpańsku | Przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa po hiszpańsku

podana z czosnkowymi grzankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

133

3051 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1387 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3040 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

225 gramów

3 sztuki

0.5 łyżki

4 łyżki

grzanki:

200 gramów

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Duś około 2-3 minuty.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Dodaj chilli, pomidory, po czym duś do zgęstnienia.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Mieszając dodaj bagietkę pokrojoną w kostkę, a następnie wlej litr gorącej wody. Dodaj kostkę Knorr. Gotuj jeszcze około 15 minut, aż zupa uzyska jednolitą konsystencję.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Przygotuj grzanki. Kromki bagietki opiecz w opiekaczu bądź na grillu.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 4

Krok 5

Wierzchnie strony skrop oliwą, posmaruj czosnkiem, posyp serem i znów opiecz kilka minut.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 5

Krok 6

Na koniec posyp chilli. Chleb czosnkowy podawaj z zupą.

Zupa pomidorowa po hiszpańsku - Krok 6
10

Opinie o przepisie

  • Mateusz Przepisy

    Mateusz Przepisy , 16.01.2019

    dobra zupka ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Papierz

    Kinga Papierz , 13.06.2017

    Tatiana Dąbrowska w prawdziwym GAZPACHO bagietka musí byc gdyz to podstawa w tej popularnej zupie i jest zageszczeniem zupy i sprawia ze jest ona bardziej pozywna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kolodziejczak

    Pawel Kolodziejczak , 09.04.2017

    ciekawy smak...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Godlewska

    Magdalena Godlewska , 17.01.2017

    obłędna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Godlewska

    Magdalena Godlewska , 17.01.2017

    obłędna!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grochulska

    Monika Grochulska , 01.01.2017

    Znakomita !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna S.

    Anna S. , 28.12.2016

    @Tatiana Dąbrowska - zapewne chodzi o puszkę pomidorów :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tatiana Dąbrowska

    Tatiana Dąbrowska , 28.12.2016

    Jednego pomidora nie wystarczy. Nawet na zdjęciu pomidorów jest więcej. I nie bardzo rozumiem rozgotowanej bagetki w zupie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda Stanek

    Jagoda Stanek , 10.05.2015

    Wygląda ciekawie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Piasecka

    Renata Piasecka , 10.05.2015

    smakowite ta zupa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa po hiszpańskuZupa pomidorowa po hiszpańsku

Zupę pomidorową zna każdy, a dzieci ponoć lubią ją najbardziej ze wszystkich zup. Już od dawna wiesz, jak ugotować zupę pomidorową i myślisz, że nic Cię już w tym daniu nie zaskoczy? A jednak! Przenieś się do słonecznej Hiszpanii i poznaj smak pomidorowej w tamtejszym wydaniu. Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami nie ma sobie równych!

Dla kogo?

Dla wielbicieli pomidorowej, którym znudziło się już klasyczne wykonanie i chcieliby coś zmienić. Na talerzu zupa hiszpańska, więc witamy w Hiszpanii!

Na jaką okazję?

Na codzienny obiad i przyjęcie rodzinne. Ugotuj tę zupę, kiedy tylko chcesz. Sprawdzi się w każdej sytuacji!

Czy wiesz, że?

Zupa pomidorowa to znana na całym świecie potrawa i każdy ma nią własny sposób. W Polsce jest najczęściej przygotowywana na bazie rosołu lub bulionu. Dlatego popularne jest stwierdzenie, że w niedzielę rosół, a w poniedziałek pomidorowa na rosole.

Dla urozmaicenia

Hiszpańska zupa pomidorowa na zimno smakuje równie dobrze, jak i na ciepło. Dlatego latem poczekaj, aż wystygnie. Będzie orzeźwiająca!