Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.

Krok 2

Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej