Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.

Krok 2

Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej