Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią
średnie
21 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Krok 2
Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej