Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.

Krok 2

Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej