Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Krok 2
Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej