Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią
średnie
24 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Krok 2
Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej