Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią
średnie
16 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Krok 2
Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej