
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 pęczka
5 sztuk
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: średniej wielkości cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek posiekaj, pomidorki koktajlowe umyj, wytrzyj, a następnie przekrój na pół. Z papryki usuń ogonek i gniazdo nasienne, a resztę warzywa pokrój w paski.

Krok 2
Do miseczki wbij wszystkie jajka, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, pieprz, szczyptę soli do smaku oraz przyprawę pikantną Knorr. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 3
Na patelnię wlej trochę oleju. Gdy tłuszcz się dobrze rozgrzeje, wrzuć cebulę z papryką i podsmażaj, dopóki piórka cebuli nie zrobią się szkliste. Następnie wlej jajka z przyprawami i nie mieszając, smaż na wolnym ogniu, dopóki masa nie zacznie się ścinać.

Krok 4
Na koniec dodaj połowę szczypiorku, pomidory i całość zapiecz 3 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C lub jeszcze chwilę podsmażaj pod przykrywką na niewielkim ogniu.

Krok 5
Gotowy omlet tuż przed podaniem posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj listkami kolendry.


Dobra rada:
Znakomitym dodatkiem do dania będzie sałatka kimchi, wyróżniająca się kwaśno pikantnym smakiem. Omlet koreański możesz podawać na różne sposoby – bezpośrednio z patelni, zrolowany albo złożony na pół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koreański omlet
Masz dzisiaj ochotę na śniadanie z nutą egzotyki? Postaw na pełen aromatu omlet koreański kryjący w sobie nie tylko przyprawy z charakterem, ale także świeże zioła i chrupiące warzywa, otulone delikatną masą jajeczną. Na przygotowanie pysznej potrawy wystarczy ci zaledwie kilkanaście minut. Zapraszamy do kuchni!
Dla kogo?
Koreański omlet to świetny pomysł dla każdego, kto ma ochotę na pełne świeżo przygotowanych warzyw danie z dodatkiem egzotycznej nuty. Dzięki dodatkowi sosu sojowego i ryżowego octu zwykły omlet zamieni się w prawdziwy festiwal smaków.
Na jaką okazję?
Szybkie śniadanie, ekspresowy podwieczorek albo wspólna kolacja w rodzinnym gronie – na przygotowanie omletu w koreańskim stylu każda pora jest dobra. Przepis można zmieniać według własnego uznania, dodając ulubione zioła, przyprawy lub warzywa.
Czy wiesz, że?
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej, wytwarzana poprzez fermentację soi od niemal 3000 lat. Tym ciemnym płynem o charakterystycznym smaku i aromacie przyprawia się niemal wszystkie potrawy od zup, poprzez dania mięsne, warzywne nawet na słodkich kończąc.
Dla urozmaicenia:
Omlet koreański będzie bardziej pikantny i wyrazisty, gdy do jajek dodasz trochę bardzo drobno siekanej ostrej papryczki. Gotowe danie możesz podawać z sosem chili zmieszanym z jogurtem naturalnym. Życzymy smacznego!