Koreański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreański omlet

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

5 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, szczypiorek posiekaj, paprykę pokrój w paski, a pomidorki przekrój na pół.

Koreański omlet - Krok 1

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, pieprz, przyprawę pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.

Koreański omlet - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmaż cebulę i paprykę, następnie dodaj jajka i smaż na wolnym ogniu.

Koreański omlet - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj połowę szczypiorku, pomidory i zapiecz 3 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Koreański omlet - Krok 4

Krok 5

Gotowy omlet posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj listkami kolendry.

Koreański omlet - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Znakomitym dodatkiem do dania będzie sałatka kimchi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej