Koreański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreański omlet

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

5 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, szczypiorek posiekaj, paprykę pokrój w paski, a pomidorki przekrój na pół.

Koreański omlet - Krok 1

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, pieprz, przyprawę pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.

Koreański omlet - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmaż cebulę i paprykę, następnie dodaj jajka i smaż na wolnym ogniu.

Koreański omlet - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj połowę szczypiorku, pomidory i zapiecz 3 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Koreański omlet - Krok 4

Krok 5

Gotowy omlet posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj listkami kolendry.

Koreański omlet - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Znakomitym dodatkiem do dania będzie sałatka kimchi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej