Jaglanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaglanka

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

10 sztuk

0.5 łyżeczki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłukaj w zimnej wodzie, następnie przełóż na sito i przelej wrzątkiem. Truskawki umyj, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.

Jaglanka - Krok 1

Krok 2

Kaszę przełóż do garnka, zalej napojem sojowym, dodaj miód i gotuj na wolnym ogniu 15 min.

Jaglanka - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj truskawki, przykryj np. folią i odstaw na kolejne 15 min.

Jaglanka - Krok 3

Krok 4

Kaszę przełóż do miseczki, posyp orzechami i cynamonem.

Jaglanka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do jaglanki możesz dodać ulubione świeże zioła np. liście melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaglanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - JaglankaJaglanka

Jaglanka z truskawkami, orzechami włoskimi, miodem i napojem sojowym ma poważne szanse na to, by zdetronizować owsiankę i stać się prawdziwą królową śniadań na słodko. Nie ma to, jak dobrze rozpocząć dzień – wypróbowując nasz sprawdzony przepis na jaglankę!

Dla kogo? Prostą w przygotowaniu jaglankę dedykujemy wszystkim osobom, które nie wyobrażają sobie porannego wyjścia z domu bez zjedzenia smacznego śniadania. Słodkie rozpoczęcie dnia to zapowiedź naprawdę udanego przedpołudnia.

Na jaką okazję? Wiele mówi się o istotnej roli śniadania w codziennej diecie. Jaglankę warto jeść na co dzień – nie tylko w weekendy, kiedy można pozwolić sobie na dłuższe wylegiwanie się w łóżku i niespieszne przygotowanie posiłku.

Czy wiesz, że? Kasza jaglana to produkt bezglutenowy, więc gotową jaglankę mogą spożywać również osoby, które zmagają się z tym rodzajem alergii pokarmowej.

Dla urozmaicenia: Dużym atutem przepisu na jaglankę jest jej elastyczność. Zamiast truskawek można użyć dowolnych owoców, np. malin lub jagód. Orzechy włoskie w jaglance na śniadanie bez trudu zastąpisz laskowymi albo nerkowcami.