Budyń waniliowy ze skrobią oporną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń waniliowy ze skrobią oporną

Autor: Nina Bojarska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 szklanki mleka roślinnego wlej do garnka, dodaj olej kokosowy i cukier waniliowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu.

Krok 2

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z mąką ziemniaczaną.

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe się zagotuje wlej do niego mleko z mąką ziemniaczaną i mieszaj całość dokładnie około 1 minuty. Mleko szybko zgęstnieje w budyń. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Podawaj z plastrami zielonego banana ( koniecznie zielonego ponieważ zawiera on bardzo dużo skrobi opornej) i ulubionymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej