
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 szklanki mleka roślinnego wlej do garnka, dodaj olej kokosowy i cukier waniliowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu.
Krok 2
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z mąką ziemniaczaną.
Krok 3
Kiedy mleko kokosowe się zagotuje wlej do niego mleko z mąką ziemniaczaną i mieszaj całość dokładnie około 1 minuty. Mleko szybko zgęstnieje w budyń. Zdejmij z ognia.
Krok 4
Podawaj z plastrami zielonego banana ( koniecznie zielonego ponieważ zawiera on bardzo dużo skrobi opornej) i ulubionymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej