Budyń waniliowy ze skrobią oporną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń waniliowy ze skrobią oporną

Autor: Nina Bojarska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 szklanki mleka roślinnego wlej do garnka, dodaj olej kokosowy i cukier waniliowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu.

Krok 2

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z mąką ziemniaczaną.

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe się zagotuje wlej do niego mleko z mąką ziemniaczaną i mieszaj całość dokładnie około 1 minuty. Mleko szybko zgęstnieje w budyń. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Podawaj z plastrami zielonego banana ( koniecznie zielonego ponieważ zawiera on bardzo dużo skrobi opornej) i ulubionymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej