Budyń waniliowy ze skrobią oporną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń waniliowy ze skrobią oporną

Autor: Nina Bojarska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 szklanki mleka roślinnego wlej do garnka, dodaj olej kokosowy i cukier waniliowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu.

Krok 2

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z mąką ziemniaczaną.

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe się zagotuje wlej do niego mleko z mąką ziemniaczaną i mieszaj całość dokładnie około 1 minuty. Mleko szybko zgęstnieje w budyń. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Podawaj z plastrami zielonego banana ( koniecznie zielonego ponieważ zawiera on bardzo dużo skrobi opornej) i ulubionymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń waniliowy ze skrobią oporną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej