
Składniki
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 garść
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 garść
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj w zimnej wodzie i osusz. Kapustę posiekaj na drobne paski. Marchewkę obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w cienkie paski. Dymkę i pikantną papryczkę pokrój na plastry.
Krok 2
Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 3
Przygotuj sos: do wąskiego garnuszka/miski przełóż masło orzechowe, sos sojowy, cukier trzcinowy, wlej mleko kokosowe, ocet ryżowy, dodaj pieprz syczuański oraz przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane ząbki czosnku. Zblenduj na gładko.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, wyjmij kawałki roślinnego kurczaka z opakowania i podsmaż przez minutę. Do kurczaka dodaj 3 łyżki sosu sojowego, wymieszaj i smaż 2 minuty.
Krok 5
Do szerokich miseczek przełóż po kolei kapustę, marchew, paprykę, makaron, kiełki i kawałki roślinnego kurczaka. Polej całość sosem, a następnie dodaj dymkę, pikantną papryczkę, orzechy i kolendrę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej