Thai bowl z roślinnym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Thai bowl z roślinnym kurczakiem

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 garść

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 garść

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj w zimnej wodzie i osusz. Kapustę posiekaj na drobne paski. Marchewkę obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w cienkie paski. Dymkę i pikantną papryczkę pokrój na plastry.

Krok 2

Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 3

Przygotuj sos: do wąskiego garnuszka/miski przełóż masło orzechowe, sos sojowy, cukier trzcinowy, wlej mleko kokosowe, ocet ryżowy, dodaj pieprz syczuański oraz przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane ząbki czosnku. Zblenduj na gładko.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, wyjmij kawałki roślinnego kurczaka z opakowania i podsmaż przez minutę. Do kurczaka dodaj 3 łyżki sosu sojowego, wymieszaj i smaż 2 minuty.

Krok 5

Do szerokich miseczek przełóż po kolei kapustę, marchew, paprykę, makaron, kiełki i kawałki roślinnego kurczaka. Polej całość sosem, a następnie dodaj dymkę, pikantną papryczkę, orzechy i kolendrę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Thai bowl z roślinnym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej