
Składniki
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 garść
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 garść
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj w zimnej wodzie i osusz. Kapustę posiekaj na drobne paski. Marchewkę obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w cienkie paski. Dymkę i pikantną papryczkę pokrój na plastry.
Krok 2
Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 3
Przygotuj sos: do wąskiego garnuszka/miski przełóż masło orzechowe, sos sojowy, cukier trzcinowy, wlej mleko kokosowe, ocet ryżowy, dodaj pieprz syczuański oraz przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane ząbki czosnku. Zblenduj na gładko.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, wyjmij kawałki roślinnego kurczaka z opakowania i podsmaż przez minutę. Do kurczaka dodaj 3 łyżki sosu sojowego, wymieszaj i smaż 2 minuty.
Krok 5
Do szerokich miseczek przełóż po kolei kapustę, marchew, paprykę, makaron, kiełki i kawałki roślinnego kurczaka. Polej całość sosem, a następnie dodaj dymkę, pikantną papryczkę, orzechy i kolendrę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej