Składniki
1 garść
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Krok 4
Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.
Krok 5
Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 6
Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej