
Składniki
1 garść
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Krok 4
Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.
Krok 5
Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 6
Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej