
Składniki
1 garść
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Krok 4
Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.
Krok 5
Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 6
Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej