
Składniki
1 garść
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Krok 4
Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.
Krok 5
Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 6
Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej