Sałatka Magic Mince przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Magic Mince

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 garść

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.

Krok 2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.

Krok 4

Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.

Krok 5

Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.

Krok 6

Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej