
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki i podsmażamy krótko na patelni z dodatkiem kurkumy, odrobiny soli i pieprzu.
Krok 2
Wege klopsiki podsmażamy na złoto. Ryż odcedzamy. Całość serwujemy z pastą paprykową i kaparami. Posypujemy danie koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Unforgettaballs The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej