
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki i podsmażamy krótko na patelni z dodatkiem kurkumy, odrobiny soli i pieprzu.
Krok 2
Wege klopsiki podsmażamy na złoto. Ryż odcedzamy. Całość serwujemy z pastą paprykową i kaparami. Posypujemy danie koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Unforgettaballs The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej