Wege klopsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege klopsiki

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki i podsmażamy krótko na patelni z dodatkiem kurkumy, odrobiny soli i pieprzu.

Krok 2

Wege klopsiki podsmażamy na złoto. Ryż odcedzamy. Całość serwujemy z pastą paprykową i kaparami. Posypujemy danie koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege klopsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej