Gulasz z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dyni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

401 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę około 2x2 cm. Pokrój cebulę w drobną kostkę, posiekaj natkę kolendry, imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czerwone curry, starty imbir, mleko kokosowe, pomidory pelati i Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz. Wszytko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj, dodaj dynię. Gulasz gotuj na wolnym ogniu, około 15 minut pod przykryciem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz podawaj z limonką i posiekaną natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z dyniGulasz z dyni

Gorący, aromatyczny i delikatnie pikantny gulasz z dyni to smaczna propozycja z repertuaru kuchni wegetariańskiej, która sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i kolacja. Dzięki dodatkowi mleka kokosowego, curry oraz imbiru potrawa przywodzi na myśl orientalne smaki. Możesz ją podawać jako samodzielne wegetariańskie danie, ale dobrze będą z nią współgrały także dodatki w postaci kaszy jaglanej, ryżu czy też makaronu ryżowego albo razowego. Całość posyp posiekaną kolendrą, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Do dekoracji wykorzystaj kwaśną śmietanę, robiąc z niej niewielkiego kleksa na wierzchu gulaszu. Jeśli masz ochotę na ciepły lunch w pracy, zapakuj danie do szczelnego pojemnika i odgrzej w przerwie. Jedz z chrupiącą bagietką lub ciemną pełnoziarnistą bułką. Co ważne, odgrzewanie nie zaszkodzi gulaszowi, nabierze on jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj jednak, by nie powtarzać tej czynności zbyt wiele razy, aby warzywa się nie rozgotowały. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak przyrządzić dynię w egzotycznej odsłonie!