Gulasz z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z dyni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę około 2x2 cm. Pokrój cebulę w drobną kostkę, posiekaj natkę kolendry, imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czerwone curry, starty imbir, mleko kokosowe, pomidory pelati i Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz. Wszytko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj, dodaj dynię. Gulasz gotuj na wolnym ogniu, około 15 minut pod przykryciem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz podawaj z limonką i posiekaną natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z dyniGulasz z dyni

Gorący, aromatyczny i delikatnie pikantny gulasz z dyni to smaczna propozycja z repertuaru kuchni wegetariańskiej, która sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i kolacja. Dzięki dodatkowi mleka kokosowego, curry oraz imbiru potrawa przywodzi na myśl orientalne smaki. Możesz ją podawać jako samodzielne wegetariańskie danie, ale dobrze będą z nią współgrały także dodatki w postaci kaszy jaglanej, ryżu czy też makaronu ryżowego albo razowego. Całość posyp posiekaną kolendrą, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Do dekoracji wykorzystaj kwaśną śmietanę, robiąc z niej niewielkiego kleksa na wierzchu gulaszu. Jeśli masz ochotę na ciepły lunch w pracy, zapakuj danie do szczelnego pojemnika i odgrzej w przerwie. Jedz z chrupiącą bagietką lub ciemną pełnoziarnistą bułką. Co ważne, odgrzewanie nie zaszkodzi gulaszowi, nabierze on jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj jednak, by nie powtarzać tej czynności zbyt wiele razy, aby warzywa się nie rozgotowały. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak przyrządzić dynię w egzotycznej odsłonie!