Gulasz pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz pikantny

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

415 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Gulasz pikantny    - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso oraz warzywa. Gdy będą rumiane, dodaj paprykę ostrą i smaż wszystko jeszcze 2 minuty.

Gulasz pikantny    - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Gulasz pikantny    - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 20 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania możesz dodać 2 łyżki śmietany. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Gulasz pikantny    - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz pikantny   Gulasz pikantny

Pikantny gulasz zadowoli każdego amatora ostrych smaków. Jego główne składniki to soczysta łopatka wieprzowa i papryka w dwóch odsłonach: zielonej i czerwonej. Dzięki temu zestawieniu kolorystycznemu gulasz cieszy nie tylko podniebienie, ale również pięknie prezentuje się na talerzach. Pikantnego charakteru temu daniu nadasz dodając ostrej papryki do warzyw i mięsa w trakcie ich smażenia. Jeżeli lubisz naprawdę ostre potrawy, możesz dodać więcej chili niż podano w przepisie, ale pamiętaj też, żeby nie przesadzić z ostrością. Gulasz jest daniem jednogarnkowym, więc ta propozycja powinna przypaść do gustu wszystkim tym, którzy chcą zredukować ilość godzin poświęcanych na gotowanie. Tego typu potrawy świetnie smakują na drugi dzień, gdyż odgrzewanie podkreśla smak użytych przypraw. Z powodzeniem możesz więc delektować się w pracy pysznym gulaszem, wcześniej przygotowanym w domu.