Gulasz pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz pikantny

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

27

537 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

430 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Gulasz pikantny    - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso oraz warzywa. Gdy będą rumiane, dodaj paprykę ostrą i smaż wszystko jeszcze 2 minuty.

Gulasz pikantny    - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Gulasz pikantny    - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 20 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania możesz dodać 2 łyżki śmietany. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Gulasz pikantny    - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz pikantny    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz pikantny   Gulasz pikantny

Pikantny gulasz zadowoli każdego amatora ostrych smaków. Jego główne składniki to soczysta łopatka wieprzowa i papryka w dwóch odsłonach: zielonej i czerwonej. Dzięki temu zestawieniu kolorystycznemu gulasz cieszy nie tylko podniebienie, ale również pięknie prezentuje się na talerzach. Pikantnego charakteru temu daniu nadasz dodając ostrej papryki do warzyw i mięsa w trakcie ich smażenia. Jeżeli lubisz naprawdę ostre potrawy, możesz dodać więcej chili niż podano w przepisie, ale pamiętaj też, żeby nie przesadzić z ostrością. Gulasz jest daniem jednogarnkowym, więc ta propozycja powinna przypaść do gustu wszystkim tym, którzy chcą zredukować ilość godzin poświęcanych na gotowanie. Tego typu potrawy świetnie smakują na drugi dzień, gdyż odgrzewanie podkreśla smak użytych przypraw. Z powodzeniem możesz więc delektować się w pracy pysznym gulaszem, wcześniej przygotowanym w domu.