Gulasz warzywny z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny z fasolką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebieramy, obcinamy końce, kroimy w kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobna kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej