Gulasz warzywny z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny z fasolką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebieramy, obcinamy końce, kroimy w kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobna kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej