
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę przebieramy, obcinamy końce, kroimy w kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobna kostkę.
Krok 2
Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min.
Krok 3
Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej