Gulasz warzywny z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny z fasolką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebieramy, obcinamy końce, kroimy w kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobna kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej