Gulasz warzywny z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny z fasolką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebieramy, obcinamy końce, kroimy w kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobna kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z wołowiny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej