Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczaka z papryką
Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!