Gulasz z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jendrysik

    Anna Jendrysik , 03.07.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczaka z paprykąGulasz z kurczaka z papryką

Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!