Gulasz z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jendrysik

    Anna Jendrysik , 03.07.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczaka z paprykąGulasz z kurczaka z papryką

Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!