Gulasz z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jendrysik

    Anna Jendrysik , 03.07.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczaka z paprykąGulasz z kurczaka z papryką

Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!