Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

264 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

30 mililitrów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej