Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

30 mililitrów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnymSzybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.