Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

30 mililitrów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnymSzybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.