
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
30 mililitrów
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Krok 2
Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej