Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

389 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

30 mililitrów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnymSzybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.