Pulpety drobiowe z ziołami i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety drobiowe z ziołami i marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 litr

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.

Krok 2

Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.

Krok 3

Obierz cebulę i posiekaj.

Krok 4

Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.

Krok 5

Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.

Krok 7

Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab z suszonymi owocami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej