
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 litr
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.
Krok 2
Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
Obierz cebulę i posiekaj.
Krok 4
Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.
Krok 5
Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.
Krok 7
Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej