Pulpety drobiowe z ziołami i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety drobiowe z ziołami i marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 litr

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.

Krok 2

Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.

Krok 3

Obierz cebulę i posiekaj.

Krok 4

Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.

Krok 5

Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.

Krok 7

Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety  drobiowe z ziołami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Tort makowy z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej