
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 litr
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.
Krok 2
Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
Obierz cebulę i posiekaj.
Krok 4
Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.
Krok 5
Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.
Krok 7
Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej