
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 litr
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.
Krok 2
Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
Obierz cebulę i posiekaj.
Krok 4
Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.
Krok 5
Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.
Krok 7
Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































