
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 litr
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki i ugotuj w gorącym bulionie Knorr.
Krok 2
Następnie wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
Obierz cebulę i posiekaj.
Krok 4
Kilka listków natki odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj.
Krok 5
Do mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą , marchewkę, cebulę i posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Dolej 3 łyżki zimnej wody i wyrób. Uformuj niewielkie kuleczki i wrzuć do wrzącego bulionu Knorr, pozostałego z gotowania marchewki.
Krok 7
Gotuj na malutkim ogniu 20 minut. Po ugotowaniu udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej