Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

700 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

10 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek wraz ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Gdy się usmaży, usuń go.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Z farszu formuj pulpety i smaż je z obu stron na czosnkowej oliwie.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Gdy wszystkie pulpety będą usmażone, przełóż je do rondla i zalej przecierem pomidorowym połączonym z Fixem.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Duś pulpety przez 20 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp obficie posiekaną bazylią.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Sławek Czapla

    Sławek Czapla , 19.06.2018

    Jeżeli podaje się przepisy do publicznego użytku,to warto by znać produkty,których się używa i nie wprowadzać nieświadomych w błąd.Mianowicie,Pecorino to ser OWCZY a nie kozi,jak napisaliście. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej