
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
700 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
10 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.

Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek wraz ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Gdy się usmaży, usuń go.

Krok 3
Z farszu formuj pulpety i smaż je z obu stron na czosnkowej oliwie.

Krok 4
Gdy wszystkie pulpety będą usmażone, przełóż je do rondla i zalej przecierem pomidorowym połączonym z Fixem.

Krok 5
Duś pulpety przez 20 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp obficie posiekaną bazylią.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej