
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
700 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
10 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.

Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek wraz ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Gdy się usmaży, usuń go.

Krok 3
Z farszu formuj pulpety i smaż je z obu stron na czosnkowej oliwie.

Krok 4
Gdy wszystkie pulpety będą usmażone, przełóż je do rondla i zalej przecierem pomidorowym połączonym z Fixem.

Krok 5
Duś pulpety przez 20 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp obficie posiekaną bazylią.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.