Pulpety z serem w sosie pomidorowym - pulpeciki | Przepisy.pl pixel

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

273 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

555 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

700 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

10 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek wraz ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Gdy się usmaży, usuń go.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Z farszu formuj pulpety i smaż je z obu stron na czosnkowej oliwie.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Gdy wszystkie pulpety będą usmażone, przełóż je do rondla i zalej przecierem pomidorowym połączonym z Fixem.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Duś pulpety przez 20 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp obficie posiekaną bazylią.

Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Sławek Czapla

    Sławek Czapla , 19.06.2018

    Jeżeli podaje się przepisy do publicznego użytku,to warto by znać produkty,których się używa i nie wprowadzać nieświadomych w błąd.Mianowicie,Pecorino to ser OWCZY a nie kozi,jak napisaliście. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serowe pulpeciki w sosie pomidorowymSerowe pulpeciki w sosie pomidorowym

Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.