
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
700 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
10 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.

Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek wraz ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Gdy się usmaży, usuń go.

Krok 3
Z farszu formuj pulpety i smaż je z obu stron na czosnkowej oliwie.

Krok 4
Gdy wszystkie pulpety będą usmażone, przełóż je do rondla i zalej przecierem pomidorowym połączonym z Fixem.

Krok 5
Duś pulpety przez 20 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp obficie posiekaną bazylią.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą, pecorino, drobno pokrojoną mozzarellą i posiekaną świeżą pietruszką.