Korki z jajek na pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korki z jajek na pomidorach

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrac,przekroić wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z posiekaną szynką.

Krok 3

Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było je równo ułożyć na plastrach pomidorów.

Krok 4

Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.

Krok 5

Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych pomidorów.

Krok 6

Polać z wierzchu majonezem i przybrać warzywami.

karolka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej