Korki z jajek na pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korki z jajek na pomidorach

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

1 pęczek

1 pęczek

5 dekagramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrac,przekroić wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z posiekaną szynką.

Krok 3

Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było je równo ułożyć na plastrach pomidorów.

Krok 4

Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.

Krok 5

Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych pomidorów.

Krok 6

Polać z wierzchu majonezem i przybrać warzywami.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej