
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 pęczek
1 pęczek
5 dekagramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrac,przekroić wzdłuż na połówki.
Krok 2
Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z posiekaną szynką.
Krok 3
Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było je równo ułożyć na plastrach pomidorów.
Krok 4
Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.
Krok 5
Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych pomidorów.
Krok 6
Polać z wierzchu majonezem i przybrać warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej