Korki z jajek na pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korki z jajek na pomidorach

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

1 pęczek

1 pęczek

5 dekagramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrac,przekroić wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z posiekaną szynką.

Krok 3

Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było je równo ułożyć na plastrach pomidorów.

Krok 4

Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.

Krok 5

Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych pomidorów.

Krok 6

Polać z wierzchu majonezem i przybrać warzywami.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korki z jajek na pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej