
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 pęczek
1 pęczek
5 dekagramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrac,przekroić wzdłuż na połówki.
Krok 2
Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z posiekaną szynką.
Krok 3
Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było je równo ułożyć na plastrach pomidorów.
Krok 4
Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.
Krok 5
Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych pomidorów.
Krok 6
Polać z wierzchu majonezem i przybrać warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej