Rolada z indyka faszerowana wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka faszerowana wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

null

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, kajzerkę namocz, a wątróbki i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Filet nadkrój tak by powstały duże płaty i posyp solą.

Krok 3

Wyciśnij bułkę z wody, przełóż do miski, wbij do niej jajko, dodaj masełko i natkę pietruszki oraz sól i pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszaj i włóż farsz do zamrażalnika.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij i pokrój na plastry układając na płatach filetu. Następnie zroluj, owiń folią aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej