Rolada z indyka faszerowana wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka faszerowana wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

50 gramów

1 pęczek

200 gramów

2 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, kajzerkę namocz, a wątróbki i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Filet nadkrój tak by powstały duże płaty i posyp solą.

Krok 3

Wyciśnij bułkę z wody, przełóż do miski, wbij do niej jajko, dodaj masełko i natkę pietruszki oraz sól i pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszaj i włóż farsz do zamrażalnika.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij i pokrój na plastry układając na płatach filetu. Następnie zroluj, owiń folią aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej