
Składniki
1 sztuka
null
50 gramów
1 pęczek
200 gramów
2 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło stop, kajzerkę namocz, a wątróbki i pietruszkę drobno posiekaj.
Krok 2
Filet nadkrój tak by powstały duże płaty i posyp solą.
Krok 3
Wyciśnij bułkę z wody, przełóż do miski, wbij do niej jajko, dodaj masełko i natkę pietruszki oraz sól i pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszaj i włóż farsz do zamrażalnika.
Krok 4
Po tym czasie wyciągnij i pokrój na plastry układając na płatach filetu. Następnie zroluj, owiń folią aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej