Rolada z indyka faszerowana wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

null

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, kajzerkę namocz, a wątróbki i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Filet nadkrój tak by powstały duże płaty i posyp solą.

Krok 3

Wyciśnij bułkę z wody, przełóż do miski, wbij do niej jajko, dodaj masełko i natkę pietruszki oraz sól i pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszaj i włóż farsz do zamrażalnika.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij i pokrój na plastry układając na płatach filetu. Następnie zroluj, owiń folią aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka faszerowana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej