
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Krok 3
Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 4
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 5
Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarkowe chili con carne
Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.