
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Krok 3
Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 4
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 5
Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarkowe chili con carne
Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.