Pieczarkowe chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1892 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 2

Krok 3

Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 3

Krok 4

Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 4

Krok 5

Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 5
17

Opinie o przepisie

  • Rozi Paluch

    Rozi Paluch

    To zbyt za pikantne dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Szarowska

    Iwona Szarowska

    Smaczne szybkie danie. Jak zwykle musiałam coś dodać od siebie . Pomidory z puszki i jedną paczkę chili con carte. Mniammmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Platajs

    Włodzimierz Platajs

    Kolendra ...musiał Okrasa w tym maczać swoje paluchy. On kolendrę i miód pcha wszędzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Lapacz

    Jadwiga Lapacz

    Nie każdy lubi kolendrę,ale ja owszem b.chętnie zjadłabym to danie .oby tylko nie było w niej .psiego mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Stasik

    Marzena Stasik

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Cabaj

    Krystyna Cabaj

    Jutro zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szablowski

    Marek Szablowski

    Ja też...:) do tego kilka ziemniaczków z masłem i koperkiem...nic tej kompozycji nie przebije! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Ślipko

    Jola Ślipko

    Kocham schabowe i bigos :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Janc

    Bogdan Janc

    właśnie "wciągam" lody czekoladowe z wiśnią i chili ....pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisława Maria Pietrzyk

    Stanisława Maria Pietrzyk

    Do tego coś na wątrobę .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karina Fritzl

    Karina Fritzl

    lubie bardzo ostre rzeczy ale już od samego patrzenia wiem że znowu bym zgagi dostała :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Matczak

    Mirosław Matczak

    Wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel

    Ja dodaje baklazana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Bialk

    Julia Bialk

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Maślińska

    Teresa Maślińska

    Lubię to.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Mocarski

    Andrzej Mocarski

    Lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • W świecie kuchni

    W świecie kuchni

    I już wiem co dziś będzie na obiad :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe chili con carne Pieczarkowe chili con carne

Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.