Pieczarkowe chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczarkowe chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1903 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 2

Krok 3

Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 3

Krok 4

Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 4

Krok 5

Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

Pieczarkowe chili con carne  - Krok 5
17

Opinie o przepisie

  • Rozi Paluch

    Rozi Paluch , 23.11.2016

    To zbyt za pikantne dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Szarowska

    Iwona Szarowska , 23.01.2016

    Smaczne szybkie danie. Jak zwykle musiałam coś dodać od siebie . Pomidory z puszki i jedną paczkę chili con carte. Mniammmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Platajs

    Włodzimierz Platajs , 15.01.2016

    Kolendra ...musiał Okrasa w tym maczać swoje paluchy. On kolendrę i miód pcha wszędzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Lapacz

    Jadwiga Lapacz , 15.01.2016

    Nie każdy lubi kolendrę,ale ja owszem b.chętnie zjadłabym to danie .oby tylko nie było w niej .psiego mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Stasik

    Marzena Stasik , 15.01.2016

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Cabaj

    Krystyna Cabaj , 15.01.2016

    Jutro zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szablowski

    Marek Szablowski , 15.01.2016

    Ja też...:) do tego kilka ziemniaczków z masłem i koperkiem...nic tej kompozycji nie przebije! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Ślipko

    Jola Ślipko , 15.01.2016

    Kocham schabowe i bigos :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Janc

    Bogdan Janc , 15.01.2016

    właśnie "wciągam" lody czekoladowe z wiśnią i chili ....pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisława Maria Pietrzyk

    Stanisława Maria Pietrzyk , 15.01.2016

    Do tego coś na wątrobę .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karina Fritzl

    Karina Fritzl , 15.01.2016

    lubie bardzo ostre rzeczy ale już od samego patrzenia wiem że znowu bym zgagi dostała :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Matczak

    Mirosław Matczak , 15.01.2016

    Wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel , 15.01.2016

    Ja dodaje baklazana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Bialk

    Julia Bialk , 15.01.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Maślińska

    Teresa Maślińska , 15.01.2016

    Lubię to.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Mocarski

    Andrzej Mocarski , 15.01.2016

    Lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • W świecie kuchni

    W świecie kuchni , 15.01.2016

    I już wiem co dziś będzie na obiad :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe chili con carne Pieczarkowe chili con carne

Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.