
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Krok 3
Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 4
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 5
Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarkowe chili con carne
Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.