Chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 szczypta

2 sztuki

250 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż do momentu, gdy uzyska złotobrązowy kolor.

Krok 2

Papryki rozkrój, oczyść i potnij w paski, dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu przez ok.5-10 minut.

Krok 3

Dodaj odsączone z zalewy, pokrojone w kawałki pomidory. Duś jeszcze przez ok.25 minut.

Krok 4

Dorzuć odsączoną fasolę i zagotuj.

Krok 5

Dopraw do smaku, aby potrawa była ostra. Chili con carne podawaj na gorąco, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej