
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
250 gramów
1 szczypta
2 sztuki
250 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż do momentu, gdy uzyska złotobrązowy kolor.
Krok 2
Papryki rozkrój, oczyść i potnij w paski, dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu przez ok.5-10 minut.
Krok 3
Dodaj odsączone z zalewy, pokrojone w kawałki pomidory. Duś jeszcze przez ok.25 minut.
Krok 4
Dorzuć odsączoną fasolę i zagotuj.
Krok 5
Dopraw do smaku, aby potrawa była ostra. Chili con carne podawaj na gorąco, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej