Chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 szczypta

2 sztuki

250 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż do momentu, gdy uzyska złotobrązowy kolor.

Krok 2

Papryki rozkrój, oczyść i potnij w paski, dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu przez ok.5-10 minut.

Krok 3

Dodaj odsączone z zalewy, pokrojone w kawałki pomidory. Duś jeszcze przez ok.25 minut.

Krok 4

Dorzuć odsączoną fasolę i zagotuj.

Krok 5

Dopraw do smaku, aby potrawa była ostra. Chili con carne podawaj na gorąco, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej