Chili con carne w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne w pomidorach

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

56

646 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

951 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.

Chili con carne w pomidorach   - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Pomidory posiekaj i wraz z sokiem oraz warzywami dodaj do mięsa.

Chili con carne w pomidorach   - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gotowe danie przelej do miseczki. Na wierzchu połóż porcję gęstej śmietany. Chili możesz podawać jako samodzielny posiłek lub np. z ugotowanym ryżem.

Chili con carne w pomidorach   - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 10.08.2021

    Proste szybkie i smaczne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Hołownia

    Martyna Hołownia , 18.11.2019

    Przepyszne i proste danie, gorąco polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dalecka

    Anna Dalecka , 08.11.2016

    Gdzie we Wrocławiu można zamówić i zjeść ❓

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MaYa PrylYnska-Kacprzak

    MaYa PrylYnska-Kacprzak , 08.11.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gugała

    Barbara Gugała , 07.11.2016

    Tak wspaniale danie moj syn je uwielbia a na zimną pore idealne bo rozgrzewa..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzislawa Robben Ciecholewska

    Zdzislawa Robben Ciecholewska , 01.11.2016

    czesto robie -pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne w pomidorach   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili con carne w pomidorach  Chili con carne w pomidorach

Chilli con carne – czyli mielone lub posiekane mięso, zazwyczaj wołowe, uduszone w pomidorowym sosie z dodatkiem fasoli, papryczki chili, czosnku i cebuli, jest ostrą, aromatyczną potrawką, pochodzącą z Meksyku, a niezwykle popularną w USA. Potrawę tą przyprawia się zazwyczaj kuminem i pieprzem. Jest ona elementem menu wielu amerykańskich barów. Ostatnio jednak staje się coraz popularniejsza także i w Polsce. Nic dziwnego – jest niezwykle smaczna, a ponadto łatwa i szybka w przygotowaniu. Potrawa ta sprawdzi się zarówno jako obiad, kolacja jak i lunch w pracy. Gotowe danie można podawać z plackiem typu tortilla, ryżem lub z chlebem. W naszym przepisie proponujemy przyrządzenie chilli con carne ze słodką kukurydzą z puszki, cebulą i z czerwoną fasolą. Jej przyrządzenie zajmuje jedynie 30 min. Udanego gotowania!