
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
350 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.
Krok 5
Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej