Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
350 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.
Krok 5
Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej