Szybkie chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szybkie chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.

Krok 4

Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.

Krok 5

Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej