Szybkie chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.

Krok 4

Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.

Krok 5

Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej