Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
350 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.
Krok 5
Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej