Meksykańska fiesta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska fiesta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso, kumin oraz kolendrę i smaż chwilę.

Krok 2

Fix rozmieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Duś na wolnym ogniu 15 minut. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną kolendrę, fasolę oraz pomidory.

Krok 3

Gotowe mięso rozłóż na talerze, obłóż nachosami i posyp serem. Na wierzchu każdej porcji połóż po łyżce kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska fiesta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańska fiestaMeksykańska fiesta

Meksykańska fiesta to kolorowe, pikantne danie przygotowywane z dużą ilością wyrazistych przypraw. Mielone mięso, które stanowi podstawę potrawy, uzyskuje pożądany smak dzięki powolnemu duszeniu w jednym naczyniu wraz z warzywami. Do przyprawienia go użyj kuminu, czyli kminu rzymskiego, którego wyrazisty smak doskonale komponuje się z czerwonym mięsem. Wołowinę wraz z cebulą zalej sosem i duś chwilę. Na końcu dodaj miękkie pomidory oraz czerwoną fasolę. Całość dopraw posiekanymi liśćmi świeżej kolendry.  Aby to aromatyczne zioło nie straciło swoich walorów smakowych, dodaj je do potrawy dopiero pod sam koniec gotowania lub tuż przed zaserwowaniem. Chrupkim uzupełnieniem meksykańskiej fiesty będą liście sałaty oraz nachosy – pieczone kawałki pszennej albo kukurydzianej tortilli. Gorące danie posyp serem, np. startym cheddarem, a na górze umieść kleks zrobiony z kwaśnej śmietany i papryczkę chili. Koniecznie zapisz nasz przepis na smaczną meksykańską fiestę i przygotuj ją na najbliższą okazję.