Kolorowy okoń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy okoń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

80 mililitrów

1 łyżka

750 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na ok. 1 godzinę w ciepłej wodzie, następnie osącz, usuń pestki i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Czosnek obierz, przekrój na połówki i zmiksuj razem z papryczkami. Cebulę posiekaj, pomidory obierz ze skórek, pokrój, a następnie zmiksuj z cebulą w osobnym naczyniu.

Krok 3

Filety rybne umyj i osusz.

Krok 4

Na rozgrzanym smalcu podsmaż paprykowy mus, dodaj filety i smaż na małym ogniu przez 5-10 minut.

Krok 5

Dodaj mus pomidorowy, sok wyciśnięty z pomarańczy i ocet. Wymieszaj, dopraw do smaku i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Kolorowego okonia podawaj na gorąco razem z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej