Kolorowy okoń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy okoń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

80 mililitrów

1 łyżka

750 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na ok. 1 godzinę w ciepłej wodzie, następnie osącz, usuń pestki i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Czosnek obierz, przekrój na połówki i zmiksuj razem z papryczkami. Cebulę posiekaj, pomidory obierz ze skórek, pokrój, a następnie zmiksuj z cebulą w osobnym naczyniu.

Krok 3

Filety rybne umyj i osusz.

Krok 4

Na rozgrzanym smalcu podsmaż paprykowy mus, dodaj filety i smaż na małym ogniu przez 5-10 minut.

Krok 5

Dodaj mus pomidorowy, sok wyciśnięty z pomarańczy i ocet. Wymieszaj, dopraw do smaku i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Kolorowego okonia podawaj na gorąco razem z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej