Kolorowy okoń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy okoń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

80 mililitrów

1 łyżka

750 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na ok. 1 godzinę w ciepłej wodzie, następnie osącz, usuń pestki i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Czosnek obierz, przekrój na połówki i zmiksuj razem z papryczkami. Cebulę posiekaj, pomidory obierz ze skórek, pokrój, a następnie zmiksuj z cebulą w osobnym naczyniu.

Krok 3

Filety rybne umyj i osusz.

Krok 4

Na rozgrzanym smalcu podsmaż paprykowy mus, dodaj filety i smaż na małym ogniu przez 5-10 minut.

Krok 5

Dodaj mus pomidorowy, sok wyciśnięty z pomarańczy i ocet. Wymieszaj, dopraw do smaku i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Kolorowego okonia podawaj na gorąco razem z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy okoń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej